Τι τρώει και έχει φτάσει να είναι 116 ετών; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι τρώει και έχει φτάσει να είναι 116 ετών;


Πριν από λίγες ημέρες, η Έμμα Μοράνο γιόρτασε τα γενέθλιά της. Δεν κάλεσε κανέναν αλλά το σπίτι της γέμισε από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αυτή η τρομερή Ιταλίδα, με την απίστευτη διατροφή, είναι ο τελευταίος άνθρωπος εν ζωή που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα.

«Είμαι 116 ετών και στις 27 Νοεμβρίου έγινα 117», δήλωσε αυτή η υπέργηρη γυναίκα με το κοφτερό μυαλό, ενώ δεχόταν τους δημοσιογράφους στο σπίτι της στην Verbania, μια μικρή πόλη στα βόρεια της Ιταλίας.

Η διατροφή της Εμμα δεν μοιάζει με τίποτα από όσα λένε οι διατροφολόγοι. «Τρώω δύο αυγά την ημέρα και τίποτα άλλο. Τρώω και κανένα παξιμάδι. Δεν τρώω πολύ γιατί δεν έχω πλέον δόντια», εξηγεί.

Ο γιατρός Bava, ο οποίος την παρακολουθεί τα τελευταία 27 χρόνια, το επιβεβαιώνει: «Η Εμμα έτρωγε πάντα πολύ λίγα λαχανικά και πολύ λίγα φρούτα. Όταν την συνάντησα έτρωγε τρία αυγά την ημέρα, δύο αυγά ωμά το πρωί και ένα ομελέτα το μεσημέρι, ενώ το βράδυ έτρωγε ελάχιστο κοτόπουλο»

Η Εμμα δεν τρώει ποτέ γλυκά, δεν άγγιξε ούτε την τούρτα γενεθλίων της. «Την τελευταία φορά που έφαγα λίγο δεν ένιωθα καθόλου καλά», λέει

Η Εμμα Μοράνο είναι ωστόσο μοναχική. Το 1938 χώρισε από τον βίαιο σύζυγό της και το μονάκριβο παιδί της πέθανε σε ηλικία 7 ετών. Από τότε έζησε μόνη της δουλεύοντας ως τα 75 της χρόνια σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει τσάντες από καραβόπανο.

Το μυαλό της είναι απίστευτα κοφτερό αλλά δεν ακούει καλά. Η μητέρα της πέθανε 91 ετών και οι δύο αδελφές της στα 100. 
tilestwra.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων