Πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ, για το έγκλημα που συντελείται κατά της εργαστηριακής ιατρικής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ, για το έγκλημα που συντελείται κατά της εργαστηριακής ιατρικής

  Προς
  τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ.
  κ. Μιχ. Βλασταράκο


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ Πρόεδρε, 
 Αναγκάζομαι να πάρω αυτή την πρωτοβουλία να απευθυνθώ σε σένα και να σε παρακαλέσω να συγκαλέσεις μία ευρεία σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των Ενώσεων τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνται στην εργαστηριακή ιατρική, μαζί με τους Προέδρους, καταρχήν, των 4 μεγαλύτερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας (Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πατρών), για να αντιμετωπίσουμε στην πράξη αυτό το έγκλημα που συντελείται εδώ και 4 χρόνια και το οποίο εφόσον δεν αντιδράσουμε θα συνεχιστεί μέχρι το 2018, εάν μέχρι τότε θα υπάρχουν ιδιωτικές μονάδες παροχής υπηρεσιών εργαστηριακής ιατρικής.
  Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γεγονός ότι, ενώ οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, δηλαδή τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, δεν προσδιορίζουν ούτε τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων αλλά ούτε και το είδος αυτών των εξετάσεων που απαιτούνται να γίνουν σε έναν ασφαλισμένο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ο οποίος επισκέπτεται τον κλινικό του ιατρό για κάποιο πρόβλημα, απεναντίας είναι υποχρεωμένα να εκτελέσουν όσες εξετάσεις αναγράφονται στο παραπεμπτικό του ασφαλισμένου, για να μην έχουν διοικητικές, αστικές και ενίοτε ποινικές ευθύνες, έρχεται το Υπουργείο Υγείας μέσω του φορέα που εποπτεύει, δηλαδή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και περικόπτει πάνω από το 50% της αξίας αυτών των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί από τις ιατρικές εργαστηριακές μονάδες.
  Το έγκλημα δε αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανοσιούργημα, εάν αναλογιστούμε ότι οι εργαστηριακές αυτές μονάδες για να επιτελέσουν το ιατρικό τους έργο είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν αναλώσιμα υλικά που πληρώνουν οι ίδιες, τα οποία είναι αναγκαία για να μπορέσουν να εξαγάγουν διαγνωστικά αποτελέσματα σε κάθε περιστατικό που εξετάζουν, πέραν των άλλων εξόδων που έχουν για τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα μισθώματα leasing πανάκριβων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και τα λειτουργικά τους έξοδα (φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο, μηχανοργάνωση, γραφική ύλη κ.α.), με αποτέλεσμα να οδηγούνται όλες (μικρές, μεσαίες και μεγάλες) αργά αλλά σταθερά στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.

  Μετά δε την πρόσφατη ενέργεια του Υπουργείου Υγείας, να προσθέσει 86 νέες εργαστηριακές εξετάσεις και πράξεις στην λίστα των διαγνωστικών εξετάσεων που αποζημιώνει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με την προοπτική να συμπεριλάβει και άλλες 200 εξετάσεις και πράξεις στο άμεσο μέλλον, σ' έναν κλειστό προϋπολογισμό ο οποίος είναι μάλιστα άκρως ελλειμματικός, η καταστροφή των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων είναι πλέον αναπόφευκτη και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται είτε δεν γνωρίζει απλή αριθμητική, είτε έχει θολωμένο μυαλό και δεν το συνειδητοποιεί, είτε εξυπηρετεί προσωπικούς ιδιοτελείς σκοπούς ή άλλες σκοπιμότητες και πρέπει να καταγγελθεί.
  Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε και να σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πορεία όλων μας προς τον αφανισμό, εάν δράσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς προκαταλήψεις, μικροψυχίες, κουτοπονηριές και σκοπιμότητες και με οδηγό μας τη λογική, την ηθική και την δικαιοσύνη, να αναγκάσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η οποία κάνει κοινωνική πολιτική με τις πλάτες των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής ιατρικής, να οδηγηθεί σε ορθολογικές, έντιμες και δίκαιες λύσεις.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το συντονισμό της όλης προσπάθειας.



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                        
Ιατρός Ακτινολόγος                                  
Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων