ΙΣΑ, Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ΕΣΠΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΙΣΑ, Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ΕΣΠΑ

Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ενίσχυση αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την  απευθείας υπαγωγή των δυνητικά δικαιούχων του πρώτου κύκλου χωρίς την υποβολή νέας πρότασης.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού του προγράμματος, που δεν αυξήθηκε περαιτέρω κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπως γινόταν παλιότερα σε προγράμματα με μεγάλη απήχηση, εγκρίθηκαν προτάσεις που έλαβαν βαθμολογία πάνω από 87% - 88% (ανάλογα με την περιφέρεια). Ως εκ τούτου έμειναν εκτός προγράμματος, προτάσεις που φυσικά πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις, έλαβαν δηλαδή βαθμολογία πάνω από 50% (δηλαδή δεν "απορρίφθηκαν"). Οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι που είχαν εν τοις πράγμασι υψηλή βαθμολογία  θα πρέπει να επανυποβάλλουν την πρόταση στον δεύτερο κύκλο που έχει εξαγγελθεί.
Η πρόταση του ΙΣΑ είναι τα χρήματα να διατεθούν  στους δυνητικά δικαιούχους του πρώτου κύκλου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, χωρίς την υποβολή νέας πρότασης στον δεύτερο κύκλο, διότι με αυτό τον τρόπο θα  εξοικονομηθεί χρόνος και χρήματα τόσο από το  Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όσο και από τους ανέργους που θα κληθούν να υποβάλουν εκ νέου επιχειρηματικό σχέδιο.
Όπως σας είναι γνωστό, η παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία δυσχεραίνει καταλυτικά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, διότι η επάνδρωση ενός ιατρείου προϋποθέτει την επένδυση ιδιαιτέρως υψηλού κεφαλαίου για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, ο οποίος είναι απαραίτητος και συμβάλλει καταλυτικά στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας.
Εν κατακλείδι, σας επαναφέρουμε το αίτημα μας περί δυνατότητας ενίσχυσης και των συστεγαζόμενων ιατρείων και παρακαλούμε για την αύξηση του προϋπολογισμού, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα χιλιάδων ανέργων και ελεύθερων επαγγελματιών για τους οποίους η ενίσχυση των επενδυτικών τους σχεδίων μέσω του ΕΣΠΑ αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων