Εξι νοσοκομεία, τρία ζευγαρώματα - Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τη λειτουργική διασύνδεση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εξι νοσοκομεία, τρία ζευγαρώματα - Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τη λειτουργική διασύνδεση

Η λειτουργική διασύνδεση των νοσοκομείων της Περιφέρειας έχει τεθεί πάμπολλες φορές αλλά προσκρούει σε μικροσυμφέροντα και τοπικιστικές νοοτροπίες που στερούνται υπόβαθρου όπως και σε μικροσυμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες οι οποίοι θεωρούν ότι θα θιχτούν κεκτημένα τους. Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός σε επίπεδο υπουργείου Υγείας. Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, κατέγραψε τις εισηγήσεις όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και αναμένεται να ολοκληρώσει το σχετικό σχεδιασμό.
«Για τους υγειονομικούς χάρτες της χώρας μας, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν πληρωθεί τέσσερα προγράμματα, τα οποία ποτέ δεν έχουν υλοποιηθεί» μας είπε ο κ. Μάρκου, υποστηρίζοντας ότι πλέον ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα.
«Οσον αφορά στη Δυτική Ελλάδα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να γίνει η πολυσυζητημένη διασύνδεση των νοσοκομείων. Δηλαδή πλέον είναι στοιχειώδες θέμα ορθολογισμού. Εχω κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον νέο διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και κατέγραψα μία θετική στάση» μας είπε ο κ. Μάρκου, προσθέτοντας: «Εχουμε τα νοσοκομεία: Αγρίνιο - Μεσολόγγι, Αμαλιάδα - Πύργος και Κρέσταινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - Αίγιο, στα οποία πρέπει να υπάρξει λειτουργική διασύνδεση από τη στιγμή που το ένα μπορεί να αλληλοκαλύψει το άλλο. Ποια λογική μπορεί να ανεχτεί, για παράδειγμα, να εφημερεύουν τα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας και στο Νοσοκομείο Πύργου να εφημερεύει χειρουργός και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας να εφημερεύει ο αναισθησιολόγος. Πιστεύω ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρο στον κόσμο τι σημαίνει λειτουργική διασύνδεση, γι' αυτό και υπάρχουν όλες αυτές οι αντιδράσεις».
Προτάσεις, αντιδράσεις και χειρισμοί
Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν καταγράψαμε δύο μετωπικές συγκρούσεις με τις τοπικές κοινωνίες Αιγίου και Αμαλιάδας όταν τέθηκε θέμα λειτουργικής διασύνδεσης κάποιων δημόσιων δομών περίθαλψης. Σε ότι αφορά την Αμαλιάδα ο πόλεμος ξέσπασε όταν ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτριος Κωστακιώτης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει τα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας να ενοποιηθούν. Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες, που οδήγησαν τον κ. Κωστακιώτη να θέσει στη διάθεση του υπουργείου Υγείας την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε φυσικά αποδεκτή. Από την άλλη όμως η ηγεσία του υπουργείου έσπευσε να καθησυχάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις αλλά και ο χειρισμός από το υπουργείο όταν ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεόδωρος Πισιμίσης πρότεινε τη λειτουργική διασύνδεση του νοσοκομείου Αιγίου με το ΠΓΝΠ.
«Εκτός από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας το στοίχημα είναι να γίνουν λειτουργικές διασυνδέσεις μεταξύ νοσοκομείων» υπογραμμίζει καταλήγοντας ο κ. Μάρκου αναγνωρίζοντας ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων