Νέα θεραπεία ασθενών με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνωμα (mUC) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέα θεραπεία ασθενών με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνωμα (mUC)


επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, medlabnews.gr
Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, ο οποίος τυπικά ξεκινά από τα κύτταρα που επικαλύπτουν την εσωτερική επιφάνεια της ουροδόχου κύστης, είναι ο πέμπτος πιο συχνός καρκίνος που διαγιγνώσκεται στις Ηνωμένες πολιτείες, με έναν εκτιμώμενο αριθμό 77.000 νέων διαγνώσεων το 2016 και περισσότερους από 16.000 θανάτους. Το ουροθηλιακό καρκίνωμα είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου της ουροδόχου κύστης, και αντιπροσωπεύει περίπου το 90% των διαγνώσεων. Η πλειονότητα των περιστατικών καρκίνου της ουροδόχου κύστης διαγιγνώσκονται σε πρώιμο στάδιο, αλλά τα ποσοστά υποτροπής και εξέλιξης είναι υψηλά και περίπου 50-70% των ασθενών εμφανίζουν υποτροπή εντός πενταετίας. Η χαμηλή διάρκεια της ανταπόκρισης στην θεραπεία πρώτης γραμμής αποτελεί σημαντική πρόκληση στην αντιμετώπιση της μεταστατικής νόσου και οι επιλογές στο πλαίσιο της θεραπείας δεύτερης γραμμής για το προχωρημένο ουροθηλιακό καρκίνωμα είναι περιορισμένες.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο συχνός είναι ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης και ότι αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά διάγνωσης τύπο καρκίνου. Αυτό είναι ο λόγος που είμαστε αφιερωμένοι στην ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη των ερευνητικών προσπαθειών που μπορεί να αποφέρουν περισσότερες θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς που τις χρειάζονται. Η έγκριση αυτή αποτελεί ακόμα ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για την κοινότητα των ασθενών με καρκίνο της ουροδόχου κύστης και προσφέρει την ελπίδα που χρειάζονται οι ασθενείς και οι οικογένειές τους», δήλωσε η Στεφανι Σισολμ, διευθύντρια Εκπαίδευσης και Έρευνας του Δικτύου Υποστήριξης για τον Καρκίνο της Ουροδόχου Κύστης (Bladder Cancer Advocacy Network).

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) ενέκρινε τη χορήγηση nivolumab για ενδοφλέβια χρήση για τη θεραπεία ασθενών με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνωμα (mUC), οι οποίοι εμφάνισαν εξέλιξη της νόσου κατά τη διάρκεια πλατινούχου χημειοθεραπευτικού σχήματος ή μετά από αυτό, ή εξέλιξη της νόσου εντός 12 μηνών μετά από νεοεπικουρική ή επικουρική θεραπεία με πλατινούχο χημειοθεραπευτικό σχήμα.
Ο FDA εξέτασε την αίτηση κατά προτεραιότητα, έχοντας ήδη αποδώσει στο nivolumab τον Χαρακτηρισμό Επαναστατικής Θεραπείας. Η ένδειξη εγκρίθηκε με ταχεία διαδικασία αδειοδότησης, η οποία βασίστηκε στο ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης του όγκου και στη διάρκεια της ανταπόκρισης. Η έγκριση για αυτή την ένδειξη θα παραμείνει σε ισχύ υπό την προϋπόθεση ότι το κλινικό όφελος θα επαληθευτεί και θα επιβεβαιωθεί σε μελέτες.
Στις Η.Π.Α. η συνιστώμενη δόση για το mUC είναι 240 mg χορηγούμενη με τη μορφή ενδοφλέβιας έγχυσης σε διάστημα 60 λεπτών κάθε δύο εβδομάδες έως ότου παρουσιαστεί εξέλιξη της νόσου ή μη αποδεκτή τοξικότητα. Στη μελέτη CheckMate -275, ποσοστό 19,6% των ασθενών ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία με nivolumab. Το ποσοστό των ασθενών με πλήρη ανταπόκριση ήταν 2,6% (7/270) και το ποσοστό των ασθενών με μερική ανταπόκριση ήταν 17% (46/270). Στους ασθενείς με ανταπόκριση, η διάμεση διάρκεια της ανταπόκρισης ήταν 10,3 μήνες. Ο διάμεσος χρόνος έως την ανταπόκριση ήταν 1,9 μήνες.
«Ο στόχος μας να βοηθήσουμε περισσότερους ασθενείς υλοποιείται ακόμα περισσότερο με τη σημερινή έγκριση του nivolumab σε αυτόν τον πληθυσμό και είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ανοσο-Ογκολογική θεραπεία μας αποτελεί πλέον μία επιλογή και μία πιθανή ελπίδα για αυτούς τους ασθενείς», είπε ο Chris Boerner, πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος της Bristol-Myers Squibb στις ΗΠΑ. «Αυτό αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην Ανοσο-Ογκολογία και στην παροχή θεραπειών, όπως το nivolumab σε όλο και περισσότερους ασθενείς που έχουν ανάγκη για επιπλέον επιλογές».
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο συχνός είναι ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης και ότι αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά διάγνωσης τύπο καρκίνου. Αυτό είναι ο λόγος που είμαστε αφιερωμένοι στην ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη των ερευνητικών προσπαθειών που μπορεί να αποφέρουν περισσότερες θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς που τις χρειάζονται», δήλωσε η Stephanie Chisolm, διευθύντρια Εκπαίδευσης και Έρευνας του Δικτύου Υποστήριξης για τον Καρκίνο της Ουροδόχου Κύστης (Bladder Cancer Advocacy Network).  «Η έγκριση αυτή αποτελεί ακόμα ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για την κοινότητα των ασθενών με καρκίνο της ουροδόχου κύστης και προσφέρει την ελπίδα που χρειάζονται οι ασθενείς και οι οικογένειές τους».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων