Ενημέρωση ΠΑΣΙΔΙΚ για ανακοίνωση Ε.Ο.Π.Υ.Υ. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ενημέρωση ΠΑΣΙΔΙΚ για ανακοίνωση Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ανακοίνωση Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με το οποίο δίνονται οδηγίες προς Ελεγκτές Ιατρούς, Συνταγογράφους Ιατρούς και Συμβεβλημένους Παρόχους, καθώς και όσων διενεργούν την εκκαθάριση των παραστατικών που αποζημιώνει ο Οργανισμός, με ημερομηνία 30/01/2017, έγγραφο το οποίο δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το οποίο έφτασε στα χέρια μας μέσω ανάρτησης στο blog του medisyn.

Πέραν των οδηγιών που δίνει για τη σωστή αναγραφή των εργαστηριακών εξετάσεων από τους κλινικούς ιατρούς (συνταγογράφους ιατρούς) οι οποίοι έχουν και την ευθύνη σύνταξης του παραπεμπτικού του ασφαλισμένου βάση του γνωστικού τους αντικειμένου και της αντιστοιχίας διάγνωσης κατά ICD-10 και αιτούμενων εξετάσεων, καταλήγει με τρείς επισημάνσεις μέσω των οποίων μεταφέρει ευθύνες και στους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι ιατρικές εργαστηριακές μονάδες είναι υποχρεωμένες να εκτελέσουν ό,τι αναγράφεται στο παραπεμπτικό του ασφαλισμένου, ενώ την ευθύνη για το ποίες και πόσες εξετάσεις θα πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την έχει αφενός μεν ο κλινικός (θεράπων) ιατρός και αφετέρου το ηλεκτρονικό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το οποίο επιτρέπει ή απορρίπτει την αναγραφή αυτών των εξετάσεων.

Θα υπάρξει παρέμβαση του Συνδέσμου μας για την διευθέτηση της κακής ερμηνείας των Υπουργικών Αποφάσεων και του Ε.Κ.Π.Υ. και της μετατόπισης της ευθύνης στους συμβεβλημένους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής.



Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας          Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                    Βιοχημικός

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων