Από ένα οπλίτη γιατρό εξυπηρετούνται οι ασθενείς στην Τήλο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Από ένα οπλίτη γιατρό εξυπηρετούνται οι ασθενείς στην Τήλο

Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  στην Τήλο και τα γύρω νησιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, μετά την λήξη της θητείας της αγροτικής ιατρού, το νησί πλέον καλύπτεται υγειονομικά από αποσπασμένο οπλίτη ιατρό που πραγματοποιεί την θητεία του, ο οποίος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο λίαν προσφάτως και ο οποίος σημειωτέων δεν διαθέτει ούτε το δικαίωμα συνταγογράφησης. Όλα αυτά σε ένα νησί της παραμεθορίου με αρκετά παιδιά, ηλικιωμένους αλλά και πρόσφυγες. 
"Το τελευταίο διάστημα η ανασφάλεια, η κοινωνική δυσαρέσκεια και η απαισιοδοξία είναι στο ζενίθ, όσων ζουν με τις οικογένειες τους στα μικρά νησιά.
Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις δυο μήνες μετά την περιβόητη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Νίσυρο όπου απευθυνόμενος στους νησιώτες όλης της χώρας μοίραζε υποσχέσεις και δέσμη μέτρων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους” αναφέρει η ανακοίνωση. 
Ο Σύλλογος ζητά μεταξύ άλλων τη δημιουργία νέου πλαισίου κινήτρων για κάλυψη των κενών θέσεων από ιατρικό προσωπικό και τη σύσταση Κέντρου Επιχειρήσεων Τηλεϊατρικής  & Διακομιδών Νήσων με έδρα τη Ρόδο όπου θα απασχολούνται ιατροί πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης, με σκοπό την άμεση συνεργασία για ιατρικές παρεμβάσεις με τους συναδέλφους που υπηρετούν στα νησιά αυτά. 
Β. Κουρλιμπίνη

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων