Εικόνα παντελούς διάλυσης στο γραφείο του ΤΣΑΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εικόνα παντελούς διάλυσης στο γραφείο του ΤΣΑΥ

Την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του γραφείου του ΤΣΑΥ στη Λάρισα, επιφυλασσόμενοι μάλιστα παντός νομικού δικαιώματός τους ζητούν οι πρόεδροι των τεσσάρων υγειονομικών φορέων της περιοχής, γιατρών δηλαδή, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών και κτηνιάτρων.
Σε μία από κοινού ανακοίνωσή τους, οι τέσσερις πρόεδροι αποδίδουν ευθύνες για την «παντελή εικόνα διάλυσης» που παρουσιάζει το γραφείο, στον προϊστάμενό του, στον οποίο καταλογίζουν αυταρχική συμπεριφορά.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η έλευση της νέας χρονιάς βρήκε τους υγειονομικούς της περιοχής μας σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς το γραφείο του ΤΣΑΥ παρουσιάζει παντελή εικόνα διάλυσης, έχοντας «κλείσει» κυριολεκτικά την πόρτα του στους ασφαλισμένους υγειονομικούς, ενώ παράλληλα η αυταρχική συμπεριφορά του «προϊσταμένου» εξοργίζει καθημερινά όποιον αναζητά τις υπηρεσίες του.
Σε αυτή την κρίσιμη χρονικά περίοδο, που η ασφαλιστική ενημερότητα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε για να αποπληρωθούν οι τρέχουσες και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ και άλλων ταμείων ή να τακτοποιηθούν συνταξιοδοτικές και άλλες υποθέσεις, οι υγειονομικοί βρέθηκαν κυριολεκτικά μετέωροι, καθώς δεν μπόρεσαν να τακτοποιηθούν ούτε τοπικά, αλλά ούτε και κεντρικά, καθώς οι τηλεφωνικές υπηρεσίες του ΤΣΑΥ στην Αθήνα δεν ανταποκρίνονται.
Με την ίδρυση και λειτουργία του ΕΦΚΑ και την παράλληλη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων από 1-1-2017, η μεταβατική αυτή περίοδος που διανύουμε δημιουργεί ένα σοβαρό κενό, όπου κανένας προϊστάμενος ή διευθυντής δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων για να αναλάβει τις ευθύνες του, κρυπτόμενος πίσω από τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων, ούτε ανευρίσκονται τρόποι αντιμετώπισης των διαδικαστικών / διοικητικών θεμάτων.
Οι θεσμικοί εκπρόσωποι των υγειονομικών, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάσταση διάλυσης του γραφείου του ΤΣΑΥ και για τη συστηματική ανεύθυνη και αναίσθητη πρακτική του υπαλληλικού προσωπικού και της διοικητικής αρχής που απαξιώνει και προσβάλλει βάναυσα όλους τους υγειονομικούς της περιοχής μας.
Απαιτούμε την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του γραφείου του ΤΣΑΥ, επιφυλασσόμενοι παντός δικαιώματός μας επί διοικητικών και νομικών ενεργειών μας».
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ευστάθιος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Ιωάννης Μακρυγιάννης και ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ιωάννης Λυτροκάπης. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων