To Κεντρικό Εργαστήριο της 1ης ΥΠΕ επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

To Κεντρικό Εργαστήριο της 1ης ΥΠΕ επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας

 
To Κεντρικό Εργαστήριο της 1ης ΥΠΕ επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Σταμάτη Βαρδαρό και την αναπληρώτρια διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Χρυσάνθη Κισκήρα όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.
Το Κεντρικό Εργαστήριο έχει ξεκινήσει την λειτουργία του από το καλοκαίρι του 2016, εξυπηρετώντας όλες τις δομές ΠΕΔΥ της 1ης ΥΠΕ και δέχεται καθημερινά για μικροβιολογικές, βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις περίπου 600 δείγματα.
Με την οργάνωση και λειτουργία του Κεντρικού Εργαστηρίου πραγματοποιείται ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων, διασφαλίζεται η ποιότητα των αποτελεσμάτων, αυξάνεται η «χωρητικότητα» του ΕΣΥ για τη δωρεάν κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών ενώ επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακας για όλη την 1η ΥΠΕ.
Το Υπουργείο Υγείας προωθεί την διευρυμένη λειτουργία Κεντρικών Εργαστηρίων σε όλη την επικράτεια, με σκοπό τον πολλαπλασιασμό σημείων πρόσβασης του πληθυσμού σε εργαστηριακές εξετάσεις μέσω των μονάδων ΠΕΔΥ και την ποιοτική και άμεση ανταπόκριση των δημόσιων υπηρεσιών στις σύγχρονες διαγνωστικές ανάγκες.
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται σε όλες τις δομές του ΠΕΔΥ ακόμα και για τις πιο εξειδικευμένες εξετάσεις δίχως οικονομική συμμετοχή και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Ήδη, με τη λειτουργία του Κεντρικού Εργαστηρίου, στο δεύτερο εξάμηνο του 2016  καταγράφηκε στις δομές ΠΦΥ της 1ης ΥΠΕ,  αύξηση στις βιοπαθολογικές εξετάσεις της τάξης του 28%.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων