Οι μισοί Έλληνες δεν γνωρίζουν την τιμή της χοληστερόλης τους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι μισοί Έλληνες δεν γνωρίζουν την τιμή της χοληστερόλης τους

Η έλλειψη ενημέρωσης και η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, όπως προκύπτει από την επεξεργασία στοιχείων του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, όπου μόνο οι μισοί Έλληνες γνωρίζουν την τιμή της χοληστερόλης τους και από αυτούς που τη γνωρίζουν, μόνο οι μισοί κάνουν κάτι για να την μειώσουν. Ακόμα, περίπου ένας στους έξι που λαμβάνουν υπολιπιδαιμική αγωγή αναγκάζεται να την διακόψει, λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθει στην οικονομική δαπάνη της συμμετοχής του.
Το πρόγραμμα με την επωνυμία «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης» που υλοποιείται εδώ και 11 συνεχή έτη από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), συμπεριλαμβάνει, μέχρι στιγμής, δεδομένα από 60.000 άτομα, δημιουργώντας την μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων στον ελληνικό πληθυσμό.
Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Γεώργιος Ανδρικόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 32ο συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, σε συνεργασία με την Α? Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 21 και 22 Απριλίου, στην Αθήνα.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων