Το 3% θανάτων από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα συνδέονται με τους ρύπους των ΙΧ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το 3% θανάτων από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα συνδέονται με τους ρύπους των ΙΧ

Ετησίως το 3% των θανάτων από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα συνδέονται άμεσα με τα αιωρούμενα σωματίδια, ενώ το 5% αγγίζουν οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αυτά τα στοιχεία ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, αναλύοντας ότι τα αιωρούμενα σωματίδια διαχωρίζονται σε κατηγορίες διαμέτρου PM2.5 και PM10 και ότι όσο πιο μικρή είναι η διάμετρος, τόσο πιο επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι τα σωματίδια, καθώς εισέρχονται μέσω της αναπνευστικής διόδου και προσβάλλουν τους πνεύμονες.
Με την παρέλευση του χρόνου, τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τις εκπομπές των ρύπων γίνονται όλο και αυστηρότερα. Το πρώτο βήμα για την μείωση των εκπομπών των ρύπων έγινε με τη θέσπιση των ?Euro?, όπου το ?Euro6? θεωρείται εξαιρετικά καθαρό, ενώ τα αντίστοιχα Euro3 και Euro4 έχουν αυξημένες εκπομπές που προέρχονται αποκλειστικά  παλαιούς πετρελαιοκινητήρες.
Στην τεχνολογία ?Euro 6? η μεγάλη πρόοδος αφορά επίσης στις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα νέα οχήματα ως προς τα οξείδια του αζώτου (ΝΟx). Τα οξείδια του αζώτου εκπέμπονται από κινητήρες παλαιών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων (Euro 3 - Euro 4) αφού δεν εφοδιάζονται με τις νεότερες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες. Ο ανθρώπινος οργανισμός επηρεάζεται άμεσα από τις μεγάλες συγκεντρώσεις των οξειδίων του αζώτου με επιπτώσεις όπως αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους και προβλήματα στην όραση. 
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων