Ερευνητικό Κέντρο για τη Μαστίχα με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Περιφέρειας Β. Αιγαίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ερευνητικό Κέντρο για τη Μαστίχα με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Περιφέρειας Β. Αιγαίου


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020 εντάσσεται πρόταση που υποβλήθηκε για δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου για τη Μαστίχα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, η πρόταση εντάσσεται στις δράσεις της στρατηγικής για τη RIS(Regional Innovation Scheme).

Δικαιούχος του έργου είναι το υπό σύσταση Ερευνητικό Κέντρο, στο οποίο μετέχουν η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Mediterra και ερευνητικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της έρευνας για τη μαστίχα.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» θα συνεισφέρει τα 1.250.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά στη συμμετοχή του δικαιούχου φορέα.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να υποστηρίξουμε τον «θησαυρό» της Χίου που είναι η μαστίχα. Στην εποχή του μεγάλου ανταγωνισμού και της προσπάθειας προώθησης των μοναδικών προϊόντων του τόπου μας, η έρευνα και τεκμηρίωση των εξαιρετικών ιδιοτήτων της μαστίχας έχει εξέχουσα θέση. Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την ανάγκη χρηματοδοτούμε τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου για τη μαστίχα και εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της μαστιχοκαλλιέργιας, τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και την προώθηση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα».
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων