Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ με οδηγίες για την συνταγογράφηση φαρμάκων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ με οδηγίες για την συνταγογράφηση φαρμάκων

Οδηγίες προς τους γιατρούς για την πιστή τήρηση των διατάξεων κατά τη διαδικασία έκδοσης συνταγών, δίνει με εγκύκλιο του, ο ΕΟΠΥΥ.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επαναφέρει μέτρα για τη συνταγογράφηση κατά των οποίων οι γιατροί είχαν προσφύγει πολλές φορές στη δικαιοσύνη, καθώς ήταν ενάντια στην ιατρική δεοντολογία αφού καθορίζουν ποιο φάρμακο θα πάρει ο ασθενής.

Ειδικότερα, εφιστά την προσοχή των γιατρών ώστε να συνταγογραφούν μόνο φάρμακα με δραστική ουσία και όχι με εμπορική ονομασία.

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι το ποσοστό των φαρμάκων που θα χορηγούνται με εμπορική ονομασία δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15% των συνολικών συνταγών.

Επίσης δεν τους επιτρέπεται να αναγράφουν στα «σχόλια» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ποιο εμπορικό φάρμακο συνιστούν.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ βάζει όριο στην ποσότητα των φαρμάκων που θα χορηγείται από τους γιατρούς καθώς όπως σημειώνει: «έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις ιατρών που συνταγογραφούν ποσότητες φαρμάκων που υπερβαίνουν τις μέγιστες αναγκαίες για θεραπεία μηνός σε μηνιαίες συνταγές».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ζητά να τηρηθούν οι κανόνες συνταγογράφησης και οι γιατροί να μην κατευθύνουν τους ασφαλισμένους σε συγκεκριμένα φαρμακεία.


Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων