της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου, medlabnews.gr
Υλικά:
- 600 γρ πατάτες
- 1 σελινόριζα
- 50 ml λευκό κρασί καλης ποιότητας
- 800- 1 lt βραστό νερό (ανάλογα πόσο πηχτή τη θέλετε)
- ελαιόλαδο
- αλατι, πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- λάδι μαύρης τρούφας
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τις πατάτες και τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια
2. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και αλάτι. Σοτάρουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν
3. Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί
4. Προσθέτουμε βραστό νερό και τις πατάτες με τα λαχανικά
5. Βράζουμε για 10 λεπτά (αρκεί να έχουμε κόψει τις πατάτες σε μικρά κομμάτια)
6. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού, λάδι μαύρης τρούφας και πιπέρι
Η συνταγή, μας δόθηκε από το blog Νοστιμες και Υγιεινές Συνταγές , της Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Όλες οι συνταγές, που θα δημοσιεύουμε, είναι υγιεινές, χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά, αλλαντικά κλπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου