ΛΔ Κονγκό: Περισσότερα από 400.000 παιδιά υποφέρουν από ιδιαίτερα οξύ υποσιτισμό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΛΔ Κονγκό: Περισσότερα από 400.000 παιδιά υποφέρουν από ιδιαίτερα οξύ υποσιτισμό

Η UNICEF έκρουσε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου «400.000 παιδιά είναι σοβαρά υποσιτισμένα και κινδυνεύουν να πεθάνουν» στην επαρχία Κασάι, όπου μαίνονται συγκρούσεις από τον Σεπτέμβριο του 2016.
«Τουλάχιστον 400.000 παιδιά μικρότερα των πέντε ετών στην επαρχία Κασάι της ΛΔ Κονγκό υποφέρουν από ιδιαίτερα οξύ υποσιτισμό και μπορεί να πεθάνουν το 2018, αν δεν λάβουν βοήθεια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Unicef.
«Περισσότερα από 750.000 παιδιά στην επαρχία υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό», προσθέτει η οργάνωση. «Η καταστροφική κατάσταση οφείλεται κυρίως στη βία, τους μαζικούς εκτοπισμούς και τη μείωση της γεωργικής παραγωγής στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών», εξηγεί η UNICEF.
Συγκρούσεις μαίνονται σε πολλές περιοχές της επαρχίας Κασάι από τον Σεπτέμβριο του 2016 μετά τον θάνατο του τοπικού φυλάρχου Καμουίνα Ενσαπού σε επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας.
Οι μάχες μεταξύ του στρατού της ΛΔ Κονγκό και πολιτοφυλακών έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό 1,4 εκατομμυρίου ανθρώπων. Σε κάποιες περιοχές παρατηρείται σταθεροποίηση της κατάστασης ασφαλείας και οι άνθρωποι επιστρέφουν στις εστίες τους.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων