Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

10/4/18

"Ενωμένοι δημιουργούμε, ενωμένοι νικάμε το Πάρκινσον"

Παρότι έχουν περάσει διακόσια χρόνια από τότε που  περιγράφηκε για πρώτη φορά η νόσος του Πάρκινσον στην έκθεση του Άγγλου ιατρού James Parkinson, δεν έχει βρεθεί ακόμη φάρμακο για τη ίαση της νόσου, επισημαίνει ο Σύλλογος  Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος. Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο του Πάρκινον ο Σύλλογος ζητά  συμπαράσταση και αλληλεγγύη για διεκδίκηση: της αύξησης της χρηματοδότησης για έρευνα, της καθιέρωσης βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση της νόσου του Πάρκινσον, της διεύρυνσης της επιρροής των εθνικών οργανισμών υγείας, ώστε να βοηθήσουν τους Παρκινσονικούς ασθενείς να ασχολούνται περισσότερο με τη θεραπεία τους και της διασφάλισης ότι οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες πρέπει να είναι πολιτική προτεραιότητας στην Ευρωπαϊκή περίθαλψη.
"Το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων είναι:"Ενωμένοι δημιουργούμε, ενωμένοι νικάμε το Πάρκινσον". Διαδώστε το μήνυμα. Ενωθείτε για το Πάρκινσον. Όλοι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σαν ένα σώμα, ασθενείς, νοσηλευτές, γιατροί, πολιτεία και τα όργανα αυτής", αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Κανονίδης. 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο του Πάρκινσον ο Σύλλογος Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος διοργανώνει, αύριο στις 18.00 στην αίθουσα "Μανώλης Αναγνωστάκης" του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης,  ημερίδα στη διάρκεια της οποίας ασθενείς θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από τη νόσο, ενώ ειδικοί επιστήμονες να μιλήσουν για το μέγεθος του προβλήματος από τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά και για τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με την πάθηση. Επίσης, θα υπάρξει ομιλία με θέμα: "Νόσος του Πάρκινσον και καλλιτεχνική δημιουργία". Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα.

ΑΠΕ
 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: "Ενωμένοι δημιουργούμε, ενωμένοι νικάμε το Πάρκινσον" Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.