Διευκρινίσεις στη σύμβαση Οικογενειακών Ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διευκρινίσεις στη σύμβαση Οικογενειακών Ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ

οι ιδιώτες συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί εξυπηρετούν τον εγγεγραμμένο πληθυσμό τους και δεν εισπράττουν επιπλέον αμοιβή, όταν ο δικαιούχος προσέρχεται εντός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρού
Διευκρινίζεται ότι, με την από 14/6/2018 αναρτημένη στο site του ΕΟΠΥΥ σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών των Οικογενειακών Ιατρών, αντικείμενο της σύμβασης έτσι όπως αυτό περιγράφεται στα επιμέρους άρθρα, είναι η παροχή των υπηρεσιών για το δηλωμένο ωράριο τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιώτες συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί εξυπηρετούν τον εγγεγραμμένο πληθυσμό τους και δεν εισπράττουν επιπλέον αμοιβή, όταν ο δικαιούχος προσέρχεται εντός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρού .


Με την επισήμανση των εξαιρέσεων των περιπτώσεων που τίθενται με τους όρους 4,6 και 13* των Υποχρεώσεων της ανωτέρω σύμβασης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥ

Π. Γεωργακόπουλος
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* 4. Ο β΄ συμβαλλόμενος οφείλει να εξυπηρετεί τα προγραμματισμένα ραντεβού του καθώς και τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν στον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του.
6. Ο β΄ συμβαλλόμενος έχει υποχρέωση να δέχεται τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του, στο ιατρείο του κατά τις ημέρες και ώρες που έχει δηλώσει στον Οργανισμό, να μεταβαίνει δε σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις και κατά την κρίση του στην οικία του ασθενούς, όταν ο τελευταίος λόγω νόσου δεν είναι σε θέση να μεταβεί στο ιατρείο. Οι κατ' οίκον επισκέψεις του β΄ συμβαλλόμενου για τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του, περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις του και απαγορεύεται ρητά να ζητηθεί επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους. Οι κατ' οίκον επισκέψεις δεν αποζημιώνονται με επιπλέον ποσό από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και πραγματοποιούνται και εκτός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρείου του,μέσα στα πλαίσια ευθύνης του οικογενειακού ιατρού για την περίθαλψη και προαγωγή της υγείας του εγγεγραμμένου πληθυσμού και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 2 του Ν.4486/2017.
13. Ο β΄ συμβαλλόμενος δεν μπορεί να αρνηθεί την παροχή των υπηρεσιών του στους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο του και απαγορεύεται ρητά να ζητήσει ή να εισπράξει επιπλέον αμοιβή, με την επιφύλαξη της παραγράφου 13 Γενικών Όρων της παρούσας σύμβασης, ήτοι την άρνηση της επιλογής του ως οικογενειακού ιατρού για σοβαρούς προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων