Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

23/7/18

Πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης αναπηρικού επιδόματος σε κατοίκους της Π.Ε.Θεσσαλονίκης

Πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα για άτομα με αναπηρίες, που κατοικούν μόνιμα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κεντρικού δήμου.
  Όπως διευκρινίζεται, η διαδικασία αφορά άτομα με αναπηρία που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για την ένταξή τους σε προνοιακές παροχές, τα οποία δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε πιστοποίηση της αναπηρίας τους από τα αντίστοιχα κέντρα (ΚΕΠΑ), ούτε σε λήψη εισηγητικού φακέλου από γιατρό.
  Για τους διαμένοντες στον Δήμο Θεσσαλονίκης η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ώς εξής:
     1. Μέσω των δύο Κέντρων Κοινότητας Ανατολικού και Δυτικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 8:00 έως τις 14:00 (το Κέντρο Ανατολικού Τομέα βρίσκεται στην οδό Κλεάνθους 57 και το Δυτικού Τομέα στην οδό Μοναστηρίου 93Β).
     2). Μέσω της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό 26ης Οκτωβρίου 54-56.
     Για τους διαμένοντες σε άλλους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης η αίτηση υποβάλλεται στο Κέντρο Κοινότητας του οικείου δήμου και στην περιφερειακή υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ.
     Για όσους αιτούνται ανανέωση ή παράταση ήδη χορηγούμενου προνοιακού επιδόματος, όπως επίσης και για τα άτομα που έχουν εξεταστεί από υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ ή διαθέτουν εισηγητικό φάκελο από γιατρό, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, μέσω του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ισχύει και σήμερα. Άτομα που δεν μπορούν να προσέλθουν για εξέταση στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ και ζητούν εξέταση κατ' οίκον δεν εντάσσονται στη νέα διαδικασία.
  Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και για τα σχετικά εγχειρίδια και τις προϋποθέσεις ένταξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται εδώ: https://thessaloniki.gr/ylopoiish-pilotikou-programmatos-xorhghshs-pronoiakon-paroxon/.
ΑΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: Πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης αναπηρικού επιδόματος σε κατοίκους της Π.Ε.Θεσσαλονίκης Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.