Τελειόφοιτοι γιατροί κατασκήνωσαν στο ΑΠΘ για να προλάβουν… ειδικότητα! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τελειόφοιτοι γιατροί κατασκήνωσαν στο ΑΠΘ για να προλάβουν… ειδικότητα!

Οι τελειόφοιτοι θα χρειαστεί δηλαδή να περιμένουν για ώρες έξω από το γραφείο που θα δοθούν οι βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών, ώστε να έχουν μια καλύτερη θέση στις λίστες αναμονής για ειδικότητα.

Τριτοκοσμικές καταστάσεις εκτυλίσσονται έξω από τη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθώς δεκάδες τελειόφοιτοι έχουν κατασκηνώσει κυριολεκτικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν σειρά προτεραιότητας για τη δήλωση της ειδικότητας τους.


Οι τελειόφοιτοι θα χρειαστεί δηλαδή να περιμένουν για ώρες έξω από το γραφείο που θα δοθούν οι βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών, ώστε να έχουν μια καλύτερη θέση στις λίστες αναμονής για ειδικότητα. Να σημειωθεί ότι αν κάποιος τελειόφοιτος δεν προλάβει να δηλώσει την ειδικότητα της προτίμησης του, μπορεί να περιμένει πολλούς μήνες μέχρι να ξανανοίξει κάποια θέση.

Οι μελλοντικοί γιατροί «έπιασαν» θέση από νωρίς το μεσημέρι, γράφοντας τα ονόματά τους σε μια αυτοσχέδια λίστα που έφτιαξαν, με σκοπό αύριο στις 08:00 το πρωί να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα καταφέρουν να πάρουν τη βεβαίωση για να δηλώσουν την ειδικότητα της προτίμησης τους.

Όπως λένε οι ίδιοι στην ThessNews, παρόλο που στο εξωτερικό η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου με ένα απλό κλικ, οι Έλληνες γιατροί του ΑΠΘ είναι υποχρεωμένοι να υποστούν ολονυχτία ταλαιπωρία, με αρκετούς από αυτούς να έχουν φέρει μαζί τους από σλίπινγκ μπαγκ, μέχρι σκηνή για να διανυκτερεύσουν έξω από τη Γραμματεία.

Η αυτοσχέδια λίστα θα παραδοθεί το πρωί στη Γραμματεία η οποία θα καλεί ονομαστικά με σειρά προτεραιότητας. Εάν κάποιος υποψήφιος, δεν είναι παρών και δεν εμφανιστεί μέσα στην επόμενη μια ώρα, τότε διαγράφεται αυτομάτως από τη λίστα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μαζί με τους τελειόφοιτους, να ξεροσταλιάζουν έξω από τη Γραμματεία, συγγενείς και φίλοι, προκειμένου να τους αντικαταστήσουν ανά πάσα στιγμή ώστε να μην χάσουν τη σειρά τους.

Βίντεο: ERT3Social

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/95621/teleiofoitoi-giatroi-kataskinosan-sto-apth-gia-na-prolaboun-eidikotita-foto

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων