Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

19/7/18

Κλείνει εργοστάσιο της η Sanofi, λόγω εξαιρετικά μεγάλης ρύπανσης και μετά από καταγγελίες, περιβαντολλογικών οργανώσεων

Η γαλλική φαρμακευτική ομάδα Sanofi ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα την άμεση διακοπή της παραγωγής σε χημικό εργοστάσιο στη νοτιοδυτική Γαλλία, μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι οι εκπομπές τοξικών αποβλήτων υπερέβησαν τα επιτρεπόμενα όρια.
"Η Sanofi Chemical αποφάσισε από σήμερα να σταματήσει την παραγωγή στην περιοχή της Mourenx και να πραγματοποιήσει τις ανακοινωθείσες τεχνικές βελτιώσεις που απαιτούνται για να επανέλθει στο φυσιολογικό", ανέφερε η εταιρεία σε σύντομη δήλωση.

Πρόσθεσε ότι διεξήγαγε μια εσωτερική έρευνα "για να κατανοήσει καλύτερα τα αίτια και το ιστορικό της κατάστασης".

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Sanofi αναγνώρισε ότι υπάρχει "πρόβλημα υπέρβασης του ορίου για τα απόβλητα ατμών από διαλύτες", αλλά επέμεινε ότι ο τοπικός πληθυσμός δεν ήταν εκτεθειμένος σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνα που ορίζει ο κανονισμός. μια ανεξάρτητη μελέτη επιπτώσεων στην υγεία.

Το εργοστάσιο στη Mourenx με περίπου 50 εργαζόμενους βρίσκεται στο επίκεντρο περιβαλλοντικής κατακραυγής από την Κυριακή.

Η France Nature Environment (FNE) δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση ότι ο χώρος εκπέμπει "επικίνδυνο υλικό σε αστρονομικά επίπεδα".

Η FNE, μια ομοσπονδία περίπου 3.500 περιβαλλοντικών ενώσεων, ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα οι εκπομπές του εργοστασίου είναι "7.000 φορές μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες, με εκπομπές αστρονομικών ποσοτήτων ρύπων στον αέρα ».

Η FNE και μια τοπική ομάδα Sepanso 64 ζήτησαν την άμεση διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου, επισημαίνοντας ειδικότερα ότι η χημική ένωση βρωμοπροπάνιο στις ρυπογόνες εκπομπές μπορεί να βλάψει τη γονιμότητα ή το έμβρυο και επίσης να ερεθίσει το αναπνευστικό σύστημα και το δέρμα του ατόμου.

Εντωμεταξύ, η Sanofi δήλωσε ότι έχει ήδη θεσπίσει ένα σχέδιο δράσης για τη συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων ώστε να μειωθεί σημαντικά και ότι είχε προγραμματίσει πριν από 10 ημέρες για να πραγματοποιήσει καλοκαιρινή συντήρηση του χώρου.

business-humanrights.orgreuters.com

medlabnews.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: Κλείνει εργοστάσιο της η Sanofi, λόγω εξαιρετικά μεγάλης ρύπανσης και μετά από καταγγελίες, περιβαντολλογικών οργανώσεων Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.