Τράπεζες: Μειώνονται κατά 6.000 οι υπάλληλοι-Κλείνουν 1.000 καταστήματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τράπεζες: Μειώνονται κατά 6.000 οι υπάλληλοι-Κλείνουν 1.000 καταστήματα

Η μέθοδος της εθελουσίας εξόδου είναι αυτή που θα εφαρμοστεί και για τις αποχωρήσεις της επόμενης διετίας.

Σε νέα μείωση υπαλλήλων και καταστημάτων σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι τράπεζες την επόμενη διετία. Οι υπάλληλοι αναμένεται να μειωθούν κατά 6.000 περίπου. Επίσης, τα καταστήματα θα περιοριστούν στα μισά, αφού αναμένεται να κλείσουν 1.000 από τα 2.000 που λειτουργούν σήμερα.

Οι περικοπές θα γίνουν σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα κόστη λειτουργίας, αλλά και γιατί άλλαξε η φύση των τραπεζικών εργασιών με την εισαγωγή της τεχνολογίας.
Εξάλλου, η χορήγηση δανείων, έκδοση καρτών και άλλες κλασσικές τραπεζικές εργασίες έχουν συρρικνωθεί εξαιτίας των «κόκκινων”  δανείων και της αδυναμίας των τραπεζών να ρίξουν νέα κεφάλαια στην οικονομία και να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις.
Με τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας, όπως λένε τραπεζίτες, θα εξοικονομηθούν κεφάλαια τα οποία θα διατεθούν στην ελληνική οικονομία, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη.
Ηδη το εξάμηνο που πέρασε οι τράπεζες είχαν μειώσει το προσωπικό τους κατά 2.000 άτομα. Οι αποχωρήσεις έγιναν με προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Συγκεκριμένα 1.000 υπάλληλοι αποχώρησαν από την τράπεζα Πειραιώς. Οι 600 από την Alpha Bank. Οι 400  από την Eurobank. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας με στόχο την «έξοδο» 500 υπαλλήλων.
Η μέθοδος της εθελουσίας εξόδου είναι αυτή που θα εφαρμοστεί και για τις αποχωρήσεις της επόμενης διετίας.
Επισημαίνεται ότι από τα μπίζνες πλαν των τραπεζών για το διάστημα 2019-2020 προκύπτει ότι στη νέα εποχή τα καταστήματα που θα διαθέτει η κάθε τράπεζα δεν θα ξεπερνά τα 300. Επίσης, οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της ψηφιακής τεχνολογίας. Κι΄ αυτό γιατί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αυτή αλλάζει τη φύση των τραπεζικών εργασιών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων