Άμεση ενέργεια από ΕΦΚΑ (τέως ΤΣΑΥ) μετά από σχετική όχληση από Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Άμεση ενέργεια από ΕΦΚΑ (τέως ΤΣΑΥ) μετά από σχετική όχληση από Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α

το μήνα Αύγουστο δεν του κατατέθηκε η προσωρινή Σύνταξη Χηρείας
Μετά την επίλυση του θέματος που προέκυψε [ΕΔΩ] και [ΕΔΩμε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ένα άλλο μέλος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, μας ενημέρωσε ότι το μήνα Αύγουστο δεν του κατατέθηκε η προσωρινή Σύνταξη Χηρείας. Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α επικοινώνησε με email με τον ΕΦΚΑ ο οποίος μέσω του τέως ΤΣΑΥ ανταποκρίθηκε άμεσα. Υπόψη ότι το μέλος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α απευθύνθηκε στο Σύλλογο αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με το τέως ταμείο του ΤΣΑΥ, ώστε  να μάθει το λόγο της μη καταβολής. 

Ακολουθούν τα δύο e-mail
Ενέργεια Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α 16/8/2018 προς ΕΦΚΑ
Καλησπέρα σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μέλος του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, Α.Γ., χήρα από τις 29/07/2015, της οποίας ο σύζυγος είχε 27 χρόνια ασφάλισης στο ΤΣΑΥ και ήταν εν ενεργεία όταν πέθανε.
Τρία χρόνια τώρα έπαιρνε προσωρινή σύνταξη. Όμως τον Αυγουστο δεν μπήκε στον λογαριασμό της ούτε ένα ευρώ, χωρίς καμία ειδοποίηση. Τηλεφωνεί στο ΤΣΑΥ μα δεν το σηκώνει κανείς.
Παρακαλώ δείτε το θέμα και ενημερώστε μας τι πρόβλημα υπάρχει γιατί όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.
Συνημμένα μία από τις πληρωμές, που ίσως βοηθήσει στην εξέταση του θέματος.
Με εκτίμηση,
Απάντηση ΤΣΑΥ 17/8/2018 
Καλησπέρα, Απαντώντας στα σχετικά, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα τα ισχύοντα, κατά την συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο του συζύγου, η καταβαλλόμενη σύνταξη χηρείας αναστέλλεται, προκειμένου να προσδιοριστεί εκ νέου το καταβαλλόμενο ποσό, αναλόγως της ηλικίας του χήρου/της χήρας, και του αν εργάζεται ή λαμβάνει και άλλη κύρια σύνταξη. Σημειώνουμε ότι η ημερομηνία λήξης τριετίας αναγράφεται στην συνταξιοδοτική απόφαση.
Στην προκειμένη περίπτωση η σύνταξη καταβλήθηκε και για την περίοδο ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, και για την επαναχορήγηση της αναδρομικά θα πρέπει να υποβληθεί στην Υπηρεσία μας Υπεύθυνη δήλωση της ενδιαφερομένης, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία να αναφέρονται τα εξής :
1. Ότι δεν έχει μεταβληθεί η οικογενειακή κατάσταση και παραμένει σε κατάσταση χηρείας.
2. Αν λαμβάνει ή όχι άλλη κύρια σύνταξη από άλλο φορέα ασφάλισης . Σε περίπτωση που λαμβάνει και άλλη κύρια σύνταξη, θα πρέπει να επιλέξει η συνταξιούχος σε ποια σύνταξη επιθυμεί να γίνει η μείωση κατά 50%, καθώς είναι κάτω των 65 ετών. Αν επιλέξει την σύνταξη του ΤΣΑΥ απλώς το δηλώνει , αν επιλέξει την άλλη σύνταξη, τότε απαιτείται να συνυποβληθεί βεβαίωση του άλλου φορέα ότι η μείωση θα γίνει στην από αυτόν καταβαλλόμενη σύνταξη.
3. Αν εργάζεται ή όχι. Σε περίπτωση που εργάζεται απλώς το δηλώνει στην υπεύθυνη δήλωση και αφού είναι κάτω των 65 ετών, η καταβαλλόμενη σύνταξη από το ΤΣΑΥ θα μειωθεί κατά το 50% μέχρι την συμπλήρωση του 65ου έτους, οπότε θα πρέπει να επανέλθει ώστε η μείωση της σύνταξη να αναπροσαρμοστεί στο 30% της πλήρους σύνταξης χηρείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων