Σημαντική βράβευση της φαρμακοβιομηχανίας Βoehringer Ingelheim Ελλάς για την Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σημαντική βράβευση της φαρμακοβιομηχανίας Βoehringer Ingelheim Ελλάς για την Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη

Το φετινό μήνυμα της Boehringer Ingelheim και της Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης ήταν «Ρύθμισε το Διαβήτη σου, Προστάτεψε την Καρδιά σου»


Με το Bronze CSR award βραβεύτηκε η φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim Ellas για την αειφόρο ανάπτυξη και τις συνολικές της επιδόσεις στην κοινωνική εταιρική ευθύνη μέσα από το πρόγραμμα «Αναπτύσσουμε, Επενδύουμε, Στηρίζουμε». Η βράβευση έγινε στα πλαίσια της θεσμοθέτησης των βραβείων Best in Pharmacy που συνδιοργανώθηκαν από το περιοδικό Φαρμακευτικός κόσμος και την Boussias Communications.

Η φαρμακευτική εταιρία Boehringer Ingelheim GmbH είναι πολυεθνική εταιρεία η οποία είναι μη εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Ingelheim της Γερμανίας, και η κυριότητα της ανήκει στην από την ίδρυση της το 1885 μέχρι σήμερα στην οικογένεια Boehringer. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες φαρμακευτικές επιχειρήσεις διεθνώς.



H Boehringer Ingelheim ίδρυσε τη θυγατρική της εταιρεία στην Ελλάδα το 1966. Σύντομα πραγματοποίησε την πρώτη σημαντική επένδυση προχωρώντας στην ίδρυση εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων στο Κορωπί Αττικής (συνολικής έκτασης 51.134 τμ) για την κάλυψη της εγχώριας αγοράς , η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της το 1975 θέτοντας νέα δεδομένα στο βιομηχανικό τομέα της χώρας. Σήμερα είναι η μοναδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία που διατηρεί δική της βιομηχανική μονάδα παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα στην οποία απασχολούνται 450 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι υψηλού γνωσιακού επιπέδου.


Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας, η οποία καλύπτει τις αγορές πλέον των 68 χωρών, είναι ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας.

Η Boehringer Ingelheim Ελλας παρέμεινε πιστή στο όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσα σε μια δεκαετία, εν μέσω κρίσης, έχει προβεί σε συνεχείς επενδύσεις συνολικής αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων Ευρώ, αυξάνοντας παράλληλα και τις θέσεις απασχόλησης πέρα από την είσοδο συναλλάγματος στη χώρα.


Παραγωγή νέων, καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα


Η εταιρεία έλαβε σχετικά πρόσφατα μια στρατηγική απόφαση που έχει μεγάλη σημασία και για το προφίλ της κοινωνικής Ευθύνης της στην Ελληνική κοινωνία: Τα φάρμακα που παράγονταν μέχρι το 2012 στο εργοστάσιο της στο Κορωπί ανήκαν στα λεγόμενα ιστορικά φάρμακα της Boehringer, την ίδια στιγμή που τα νέα, καινοτόμα φάρμακα, αυτά που είναι στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία παράγονταν στο εξωτερικό. Από το 2012 και μετά όμως η εταιρεία άλλαξε ριζικά την απόφαση της, αποφασίζοντας να παράγονται στο Κορωπί στρατηγικής σημασίας φαρμακευτικά προϊόντα. Για το λόγο αυτό και με αρχή τα αντιδιαβητικά της φάρμακα η εταιρεία προχώρησε σε αναδιαμόρφωση της παραγωγικής μονάδας της μέσα από αλλεπάλληλες επενδύσεις. Έτσι, το εργοστάσιο στο Κορωπί πέρα από την επέκταση και το συγχρονισμό του, μετατρέπεται σε ένα στρατηγικής σημασίας εργοστάσιο για την Boehringer Ingelheim. Ως πρώτο δείγμα της στρατηγικής σημαντικότητας του, είναι η κάλυψη του 70% της παγκόσμιας αγοράς με τα καινοτόμα αντιδιαβητικά της φάρμακα.

Σε διαδικασία περάτωσης και έναρξης λειτουργίας βρίσκεται η νέα υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα της στο Κορωπί, μια επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλει στην είσοδο συναλλάγματος στη χώρα, στην αύξηση της απασχόλησης και στην ελάττωση της διαφυγής επιστημόνων στο εξωτερικό. Οι πρώτες 50 επιπλέον θέσεις για σκοπό αυτό, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Be Safe: Πρόγραμμα για την ασφάλεια των εργαζομένων



Από το 2010 η Boehringer Ingelheim «τρέχει» σε όλους τους εργαζόμενους της το πρόγραμμα Βe Safe που έχει σκοπό την καλλιέργεια κουλτούρας ασφάλειας κατ αρχάς στον εργασιακό χώρο. Πρόκειται για τη νέα προσέγγιση ασφάλειας που αφορά τη διοίκηση και τους εργαζομένους, ως βασικούς συμμετέχοντες. Διοίκηση και εργαζόμενοι (ως ομάδα) καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη της δικής τους ευημερίας, αλλά και των υπολοίπων που εργάζονται δίπλα τους. Μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι έχουν έναν ενεργό ρόλο ώστε να λαμβάνονται συνειδητές αποφάσεις σε ότι αφορά στην ασφάλειά τους.  Ο στόχος "Μηδέν ατυχήματα από επιλογή" είναι να οδηγήσει έναν οργανισμό, αρχικά κατευθυνόμενο από τους κανόνες και την εφαρμογή τους σε έναν οργανισμό όπου η ασφάλεια είναι η πραγματική "αξία", με χρήση των κατάλληλων εργαλείων αξιολόγησης κινδύνου και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.


Be Green: Πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Boehringer Ingelheim δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας θέσει σαφείς στόχους για τη μείωση της εκπομπής των ρύπων, της μείωσης κατανάλωσης ενεργείας, της μείωσης της κατανάλωσης νερού, καθώς και της διαχείρισης των αποβλήτων με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Με στόχο το συντονισμό όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων σε κάθε της τμήμα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει από το 2011 την πρωτοβουλία Be Green. Υπολογίζεται ότι χάρις στην πρωτοβουλία Be Green στην Ελλάδα, η Boehringer Ingelheim εξοικονομεί τόσο χαρτί που αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο δάσος 4000 στρεμμάτων το χρόνο.

Καινοτομία: Συνεχής έρευνα για θρομβοεμβολικά νοσήματα, διαβήτη, καρκίνο, αναπνευστικά νοσήματα, σπάνιες παθήσεις

Η μητρική εταιρεία έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί ως μια από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο. Η νέα στρατηγική της στην έρευνα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση νοσημάτων στα οποία υπάρχουν σοβαρές, ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, οι δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης οδήγησαν σε σημαντικά επιτεύγματα, ιδιαίτερα στους τομείς των θρομβοεμβολικών νοσημάτων του Σακχαρώδους Διαβήτη και του καρκίνου ενώ ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ηγετικές φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως στη θεραπευτική αντιμετώπιση των αναπνευστικών νοσημάτων Βραβεύτηκε πρόσφατα με το Prix Gallien στην κατηγορία των σπανιών παθήσεων. Η εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα και μέσω της διεξαγωγής κλινικών μελετών για τα καινοτόμα της φάρμακα. Πράγματι, η Boehringer Ingelheim Ellas ανήκει στο club των μεγαλων εταιρειών διεξαγωγής κλινικών ερευνών στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει 11,5 εκατομμύρια Ευρώ την τελευταία 5ετία για την πραγματοποίηση στην Ελλάδα 30 συνολικά μελετών που εκπονήθηκαν με επιστημονική επιμέλεια από το εξωτερικό.

Ανθρώπινος Παράγοντας: Ικανότητα και Διαφορετικότητα

Η στρατηγική της Boehringer Ingelheim είναι να προσελκύει τα πιο δυνατά μυαλά και να προωθεί τη διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας. Ενθαρρύνει όλους τους εργαζόμενους να αναπτύσσουν τα ταλέντα τους και να γνωρίζουν ότι τα ατομικά τους χαρακτηριστικά καθώς και οι γνώσεις και οι εμπειρίες τους αποτελούν κεφάλαιο για την εταιρεία. Η διαφορετικότητα των ανθρώπων είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της κουλτούρας της Βοehringer Ingelheim. Η εταιρεία μεριμνά για την εκπαίδευση και την προσφορά καριέρας σε άτομα που έχουν τις ικανότητες σεβόμενη πλήρως τη διαφορετικότητα τους. Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί εκτός από τον αναγκαίο σεβασμό, τις απαραίτητες «πύλες καινοτομίας» που ανοίγουν οι εργαζόμενοι της χάρις τη διαφορετικότητα τους.

Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο

H Boehringer Ingelheim είναι γνωστή για την κοινωνική της πολιτική και στους εργαζόμενους της, καθώς επίσης για την οργανωμένη φιλανθρωπική δράση των ιδίων των εργαζόμενων της.

Η μητρική εταιρεία ήταν η πρώτη που προέβη σε παροχή ασφάλειας υγείας για τους εργαζόμενους της από το 1902. Την πολιτική αυτή η εταιρεία ακολουθεί ως σήμερα.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας ενώ διοργανώνουν προγράμματα κάλυψης διατροφής ευαίσθητων ομάδων σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Μπορούμε» καθώς και με ιδρύματα παιδικής στέγης στα πλαίσια του προγράμματος Making More Health. Στα πλαίσια του ιδίου προγράμματος η εταιρεία συμμετείχε ως χορηγός στο πρόγραμμα Υγεία για όλους για την προάσπιση και προαγωγή υγείας των ευπαθών ομάδων.

Πρόσφατα, η Boehringer Ingelheim συμμετείχε στη χορηγία της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Οδηγό τον Διαβήτη», η οποία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά άνοιξε πανιά και ταξίδεψε στην άγονη νησιωτική Ελλάδα στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Το φετινό μήνυμα της Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης ήταν «Ρύθμισε το Διαβήτη σου, Προστάτεψε την Καρδιά σου» και είχε ως στόχο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους κατοίκους των άγονων νησιών του Αιγαίου για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, καθώς και να διαγνώσει περιστατικά τα οποία μέχρι σήμερα είχαν μείνει αδιάγνωστα, μέσω των δωρεάν εξετάσεων, των ομιλιών και των διαφόρων δρώμενων.

Από τις 12 Μαΐου έως και τις 18 Μαΐου 2018 το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Εκστρατείας ταξίδεψε με Ιστιοπλοϊκό Σκάφος  και «έδεσε» στα λιμάνια άγονων νησιών (Αμοργός, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Ίος, Κίμωλος, Σίφνος, Σέριφος) και παρείχε στους κατοίκους δωρεάν εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού Ελέγχου, Ελέγχου Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης, υπό την εποπτεία Διαβητολόγου, Καρδιολόγου, Κοινωνιολόγου και Επισκέπτη Υγείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων