Ένταξη του ΙΣΑ σε διεθνές δίκτυο ερευνητικών και υγειονομικών φορέων με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ένταξη του ΙΣΑ σε διεθνές δίκτυο ερευνητικών και υγειονομικών φορέων με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και ευκαιρία, προχωράμε σε δράσεις και συνέργειες, όπως την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής
Τον προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Ρήγας στο 27ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων.

   "Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και ευκαιρία, προχωράμε σε δράσεις και συνέργειες, όπως την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής, για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ", είπε ο κ.Ρήγας, κηρύσσοντας χθες την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.
   Αναφέρθηκε δε στην "επέκταση της συνεργασίας του υπουργείου με την Περιφέρεια, με την υπογραφή Ειδικής Προγραμματικής Σύμβασης για τη χρηματοδότηση της μελέτης έργου για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων της 441 Αποθήκης Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (ΑΒΥΥ) με την κατασκευή νέου κτιρίου παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, που θα περιλαμβάνουν και ενέσιμα σκευάσματα".
   Σε ό,τι αφορά τα θέματα προσωπικού, σημείωσε πως "με σειρά νομοθετικών μας πρωτοβουλιών επικουρικό προσωπικό καλύπτει πλέον τις έκτακτες ανάγκες και των Στρατιωτικών νοσοκομείων" και "οι πρώτες ετήσιες συμβάσεις του 2017 παρατάθηκαν, μέχρι 31-12-2018, ενώ βρίσκονται εν εξελίξει οι διαδικασίες για τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και επικουρικών γιατρών για το 2019".
   "Επιπλέον", συνέχισε ο αν. υπουργός, "είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης των ασφαλισμένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας -εν ενεργεία στρατιωτικών και μελών των οικογενειών τους- στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες αναθεώρησης και επικαιροποίησης των Προεδρικών Διαταγμάτων για την Υγειονομική Περίθαλψη και για την Κρίση Σωματικής Ικανότητας".
   Ο κ. Ρήγας εξήρε το έργο και την προσφορά του Υγειονομικού Προσωπικού των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. "Όταν μιλάμε για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, περιγράφουμε ένα πλήρως υγιές προσωπικό και η συνεισφορά σας σε αυτό ακριβώς είναι ανεκτίμητη και αναντικατάστατη. Η προσφορά σας όμως δεν περιορίζεται εκεί. Είναι προσφορά προς τις οικογένειες του ένστολου προσωπικού, στους πολίτες, στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών από τον Έβρο ως το Καστελόριζο και από τους Οθωνούς ως τη Λήμνο". είπε, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει "την μεγάλη συμβολή του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με την καθημερινή υγειονομική υποστήριξη των προσφυγικών δομών με ιατρούς και νοσηλευτές στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις όλων των εποχών".
   Υπενθύμισε, τέλος, ότι "στις 29 Οκτωβρίου, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ θα εκτελέσει την τέταρτη αποστολή του για εφέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου, με την επιβαίνουσα διευρυμένη Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα, στις Οινούσσες, τα Ψαρρά, τον Άγιο Ευστράτιο, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων