Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

9/11/18

Ακυρώθηκε το ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης 100 ευρώ για τα φάρμακα για το Parkinson

Ακυρώθηκε, για τυπικούς λόγους, από το Συμβούλιο Επικρατείας η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ του Ιουλίου 2015 με την οποία ορίστηκε ως ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης για τα φάρμακα του Parkinson τα 100 ευρώ. 

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ αφορά τη μηνιαία θεραπεία των ασθενών από Parkinson με οποιοδήποτε πιστοποιημένο φάρμακο που περιέχει το συνένζυμο Q10 και μόνο για τις παθήσεις που προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας. Το ανώτατο μηνιαίο ποσό που δίνει δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ είναι 100 ευρώ συν ΦΠΑ. 
Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Κυριλλόπουλος) με  την υπ΄ αριθμ. 2156/2018 απόφασή του, ακύρωσε την προσβαλλόμενη  απόφαση γιατί δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως απαιτεί ο νόμος 3469/2006.
Όμως οι δικαστές έκριναν –επί της ουσίας– ότι συνταγματικά και νόμιμα ορίστηκε ανωτάτη τιμή αποζημίωσης λόγω των δυσχερών δημοσιονομικών συνθηκών που τελεί η χώρα μας, δηλαδή για την εξυπηρέτηση δημοσίου συμφέροντος, αλλά και  για τη  διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΟΠYΥ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: Ακυρώθηκε το ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης 100 ευρώ για τα φάρμακα για το Parkinson Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.