"Ρολά'' στον τέως ΟΑΕΕ λόγω ελλείψεως προσωπικού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

"Ρολά'' στον τέως ΟΑΕΕ λόγω ελλείψεως προσωπικού

Κανένας ασφαλισμένος του τέως ΟΑΕΕ (πχ έμπορος, βιοτέχνης, αυτοκινητιστής κλπ.) δεν θα μπορεί να κάνει συναλλαγή στις υπηρεσίες αυτές.

"Εκτός λειτουργίας" θα παραμείνουν από την ερχόμενη Δευτέρα  οι Διευθύνσεις του τέως Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών  (ΟΑΕΕ) στο κέντρο της Αθήνας, στη Δυτική και Ανατολική Αττική.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν συνδικαλιστικοί κύκλοι  στο  Capital.gr, θα συνεχισθούν οι καταλήψεις των κτιρίων των παραπάνω διευθύνσεων από τους ίδιους τους εργαζόμενους του εν λόγω ασφαλιστικού οργανισμού. Έτσι κανένας ασφαλισμένος του τέως ΟΑΕΕ  (πχ έμπορος, βιοτέχνης, αυτοκινητιστής κλπ.) δεν θα μπορεί να κάνει συναλλαγή στις υπηρεσίες αυτές. Μ΄ άλλα λόγια,  πρακτικά, οι υπηρεσίες αυτές δεν θα λειτουργήσουν.
 Υπενθυμίζεται πως καθ' όλη την περασμένη εβδομάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον τέως ΟΑΕΕ, προχώρησε στην κατάληψη των προαναφερθέντων Διευθύνσεων αλλά και του κτιρίου της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΦΚΑ (στον οποίο έχει ενταχθεί ο ΟΑΕΕ από την 1η/1/2019).
Ο Σύλλογος προχώρησε σ΄ αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρόμενος για τον όγκο της εργασίας με τον οποίο έχουν φορτωθεί οι υπάλληλοι στις συγκεκριμένες διευθύνσεις λόγω δραματικής  έλλειψης προσωπικού.
 Μάλιστα, οι ίδιοι οι συνδικαλιστές επισημαίνουν πως πριν προβούν στις συνεχιζόμενες καταλήψεις, είχαν εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με τη διοίκηση του οργανισμού.
Αφού ο διάλογος δεν έφερε αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στις καταλήψεις.
Σε συνάντηση που είχε  ο Σύλλογος με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ –ενώ συνεχιζόταν η κατάληψη - διατυπώθηκε η βούληση από πλευράς διοίκησης για να δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, χωρίς –όμως- να αναληφθεί  κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.
Κύκλοι των συνδικαλιστών ανέφεραν σto Capital.gr πως σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ το βασικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί το νέο οργανόγραμμα του φορέα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, δεν μπορούν, για την ώρα,  να γίνουν οι απαιτούμενες μετακινήσεις υπαλλήλων.
Του Δημήτρη Κατσαγάνη  

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων