Δόθηκαν οι πρώτες άδειες για την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δόθηκαν οι πρώτες άδειες για την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση

Συνολικά οι επενδύσεις για τα 2+12 επενδυτικά σχέδια εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 185,2 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν περί τις 770 θέσεις εργασίας.
Στις εταιρείες ΜΠΙΟΜΕΚΑΝΝ ΑΕ και BIOPROCANN ΑΕ, που ιδρύθηκαν πριν από λίγους μήνες με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ και 24.000 ευρώ αντίστοιχα, δόθηκαν οι πρώτες άδειες για την καλλιέργεια κάνναβης η οποία θα χρησιμοποιηθεί για ιατρική χρήση. Αυτό ανακοίνωσαν νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, αυτές οι δύο επενδύσεις είναι ύψους 22 εκατ. ευρώ και μέσω αυτών θα δημιουργηθούν 117 θέσεις εργασίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη 12 επενδυτικά σχέδια τα οποία όπως ανέφερε θα λάβουν το πράσινο φως μέχρι το τέλος του έτους.
Συνολικά οι επενδύσεις για τα 2+12 επενδυτικά σχέδια εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 185,2 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν περί τις 770 θέσεις εργασίας. Ο υπουργός ανέφερε πως η πρώτη παραγωγή αναμένεται να βγει μέσα στο επόμενο 1,5 χρόνο, σημείωσε πως η παραγωγή θα κατευθύνεται στο εξωτερικό τονώνοντας τις εξαγωγές.  Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η άδεια ισχύει για πέντε χρόνια. "Είμαστε πολύ αυστηροί σε ό,τι αφορά στα δικαιολογητικά που ζητάμε και κάθε χρόνο θα γίνεται έλεγχος ότι δεν έχει αλλάξει η εικόνα που αδειοδοτήσαμε"
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε την αλλαγή του πλαισίου για τη βιομηχανική κάνναβη με σκοπό όπως είπε: "τα προϊόντα κάνναβης να αποκτήσουν υψηλή προστιθέμενη αξία."
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σημείωσε πως "υπάρχουν έμπρακτες προθέσεις επενδυτών και η πολιτεία ελέγχει και δίνει τις άδειες" και συνέχισε ότι στον Ε.Ο.Φ υπάρχει επιτροπή με εμπειρία στο θέμα η οποία θα καθορίσει τις τελικές προτάσεις για τις ειδικότητες των γιατρών που θα συνταγογραφούν τα φάρμακα και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στο κλινικό κομμάτι.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων