Από τη χημειοθεραπεία στη μοριακή στόχευση, 7-9 Δεκεμβρίου 2018 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Από τη χημειοθεραπεία στη μοριακή στόχευση, 7-9 Δεκεμβρίου 2018

Αυτό είναι το μέλλον της θεραπείας του καρκίνου που ήδη έχει διαβεί το κατώφλι μας. Με έναν κρουνό νέων φαρμάκων και τεχνολογιών να κατακλύζει όλα τα πεδία των επιχειρήσεων∙ της κατανόησης της βιολογίας του καρκίνου
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Μια παραδοξολογία: ο καρκίνος δεν είναι έξυπνος όπως ευρέως διατυμπανίζεται∙ είναι εμφανώς ηλίθιος αφού, σκοτώνοντας τον ξενιστή του, οδηγεί τον εαυτό του, το γένος του στον χαμό∙ ο καρκίνος πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό. Αν εκμεταλλευτούμε αυτή την αδυναμία του, μπορεί κάποτε να απαλλαγούμε από αυτόν.

«Από τη χημειοθεραπεία στη μοριακή στόχευση», λοιπόν, ξανά.
Και σε αυτή τη συνάντηση, η προσέγγισή μας δε θα είναι από τη νόσο στο στόχο και το φάρμακο, αλλά το αντίστροφο. Αυτό είναι το μέλλον της θεραπείας του καρκίνου που ήδη έχει διαβεί το κατώφλι μας. Με έναν κρουνό νέων φαρμάκων και τεχνολογιών να κατακλύζει όλα τα πεδία των επιχειρήσεων∙ της κατανόησης της βιολογίας του καρκίνου, της διαγνωστικής προσέγγισης και της θεραπευτικής του. Ένας κρουνός του οποίου η παροχή φαίνεται να αυξάνεται εκθετικά. Στα τελευταία πολυσυλλεκτικά διεθνή αλλά και θεματικά συνέδρια κυριαρχούν οι επικές κατακτήσεις της ανοσοθεραπείας, της σύγχρονης αυτοκράτειρας αλλά και μιας ολοένα πιο σύνθετης στοχευτικής θεραπείας. Κύριος στόχος ο καρκίνος, η πρωτεύουσα των νόσων -"omnibus viis Romam pervenitur".
Είναι κρίσιμες η εισαγωγή και η ενσωμάτωση των καινοτομιών στην κλινική πράξη. Ξέρουμε ότι καμία μέθοδος δε μπορεί να στοχεύσει το σύνολο του καρκινικού σκάφους, ούτε καν ο οδοστρωτήρας «χημειοθεραπεία». Το ραφινάρισμα που σηματοδοτεί η προσωποποιημένη θεραπεία στην εποχή της μοριακής στόχευσης δεν είναι μονοσήμαντο. Η πολυπλοκότητα στη θεραπευτική συχνά υποδηλώνει ή οδηγεί σε αμηχανία - πολλές θεραπευτικές προτάσεις, σημαίνει πως καμία αποτελεσματική. Αυτή ακριβώς η διαπίστωση επαναφέρει στη συζήτηση το ρόλο των κυτταροτοξικών στην εποχή της στοχευτικής θεραπείας. Η χημειοθεραπεία διατηρεί προς το παρόν κεντρικό ρόλο.
Το συνεκτικό πλήγμα απουσιάζει. Πώς θα διαχειριστούμε όλους αυτούς τους «επήλυδες»; Πώς θα τους εντάξουμε πλάι στους «αυτόχθονες» στο οικοσύστημα της θεραπευτικής; Πώς θα ταυτοποιηθούν τα οδηγά σημεία στον λαβύρινθο ενός δισεκατομμυρίου μονοπατιών του κυττάρου; Ποιος αλγόριθμος μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από το πέλαγος της χωροχρονικής εξέλιξης του καρκίνου στον περιέχοντα ωκεανό του σώματος; Ωστόσο τέτοιες σκέψεις δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν αλλά να μας πεισμώνουν. Να επιβιβαζόμαστε κάθε μέρα στα «πειρατικά» μας να κουρσεύουμε το υπερωκεάνειο «Καρκίνος» και ίσως κάποια μέρα γίνει «Τιτανικός». Έξεστιν ογκολόγοις μάχεσθαι - ουχί υψιπετείν.
Σας περιμένουμε στις 7-9 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, όπου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: «Από τη Χημειοθεραπεία στη Μοριακή Στόχευση: Η εξέλιξη στην αντινεοπλασματική θεραπεία».
Θα είναι τιμή μας η παρουσία και ενεργός συμμετοχή σας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων