Λύση δόθηκε για τα 75 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λύση δόθηκε για τα 75 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα ασυνόδευτα παιδιά τα οποία μεταφέρονται με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Παίδων
Σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο υπ. Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο υπ. Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Εμμ. Παπασάββας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα ασυνόδευτα παιδιά τα οποία μεταφέρονται με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις καιστη συνέχεια, χωρίς να συντρέχει ιατρικός λόγος, παραμένουν εκεί λόγω της έλλειψης διαθέσιμων θέσεων στις προνοιακές δομές φιλοξενίας.

Η λύση στην οποία συμφώνησαν οι συναρμόδιοι υπουργοί και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι

1) Με ενέργειες του υπουργείου Εργασίας και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) να μετακινηθούν άμεσα σε κατάλληλες δομές τα παιδιά που ανήκουν στην κατηγορία του ασυνόδευτου πρόσφυγα.
2) Να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη στελέχωση μιας «ενδιάμεσης» δομής φιλοξενίας του υπουργείου Εργασίας, ηοποία βρίσκεται στο Καλαμάκι Αττικής, έχει δυναμικότητα 45 θέσεων και είναι πλήρως εξοπλισμένη. Τα ασυνόδευτα παιδιά- αφού περνούν από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο στο νοσοκομείο Παίδων- θα μεταφέρονται σε αυτή τη δομή και θα παραμένουν εκεί για ένα μεταβατικό στάδιο έως ότου βρεθεί θέση σε «σταθερή» προνοιακή δομή φιλοξενίας (ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ.)
3) Αποφασίστηκε να προωθηθούν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε την εποπτεία και τη διαχείριση όλου του εγχειρήματος να έχει υπό την ευθύνη του- και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία- το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) στο οποίο και θα απευθύνονται οι Εισαγγελικές Αρχές.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων