Δημογραφική βόμβα μεγατόνων στο ασφαλιστικό

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

30/12/18

Δημογραφική βόμβα μεγατόνων στο ασφαλιστικό

Δραματικές εξελίξεις στο ασφαλιστικό λόγω της γήρανσης του πληθυσμού θα αντιμετωπίσει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την "καθημερινή της Κυριακής", οι κυβερνήσεις θα κληθούν να αποφασίσουν αύξηση των εισφορών κατά 35%, ώστε από 20% σήμερα, να φτάσουν στο 27% των αποδοχών για την κύρια ασφάλιση και από 6% σε 8,1% για την επικουρική, ή μείωση των ήδη πολύ χαμηλών συντάξεων κατά επιπλέον 30%. Εναλλακτικά θα μπορούσαν προβούν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σταδιακά στα 73 έτη, από 67 σήμερα.

Στην αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών, ώστε να μην επιβαρυνθούν υπέρογκα οι συνταξιούχοι ή και οι ασφαλισμένοι, οι επιστήμονες Σάββας Ρομπόλης και Βασίλης Μπέτσης σε μελέτη τους διερευνούν τη δυνατότητα κάλυψης του ελλείμματος χρηματοδότησης που προκαλεί η γήρανση του πληθυσμού, με την αύξηση της παραγωγικότητας.        
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 comments:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε... 5 Ιανουαρίου 2019 - 6:03 μ.μ.

Η αύξηση τη παραγωγικότητας είναι δυσεπίτευκτος στόχος.Τ0 όριον των 73 ετών θα καταστή ανέφικτον,καθόσον ο δημόσιος υπάλληλος καθίσταται δύσχρηστος ήδη από τα 50 χρόνια του,μέσα σε περιβάλλον ανθυγιεινόν (καυσαέρια,κάπνισμα συναδέλφων,δυσδιάγνωστοι νόσοι,ανθυγιεινή διατροφή,δίαιτες,ενοχλήσεις οστεοαρθρίτιδος,κυκλοφοριακού,πεπτικού,αναπνευστικού,συστημάτων.)5-1-2019

Item Reviewed: Δημογραφική βόμβα μεγατόνων στο ασφαλιστικό Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr