8 φυσικοθεραπείες ανά μήνα εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ για την σκλήρυνση κατά πλάκας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

8 φυσικοθεραπείες ανά μήνα εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Μια σημαντική επιτυχία της ΠΟΑμΣΚΠ, αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών της για βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ Β’ 4898/1.11.2018, που αφορά τον νέο ΕΚΠΥ, όπου στο άρθρο 39 παρ.8δ ικανοποιείται το πάγιο αίτημα της ΠΟΑμΣΚΠ για χορήγηση οκτώ (8) συνεδριών φυσικοθεραπείας/μήνα κάθε έτος σε πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση που έχουν εκδηλώσει κινητικά ελλείμματα/δυσλειτουργίες.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ιατρός – ειδικότητας σχετικής με το νόσημα – θα εκδίδει ηλεκτρονικό παραπεμπτικό ανά μήνα για τις συνεδρίες, το οποίο θα απαιτεί θεώρηση και από ελεγκτή ιατρό.
Σε πρόσφατη επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ , η ΠΟΑμΣΚΠ ενημερώθηκε πως αναμένεται η Υπουργική Απόφαση προκειμένου να προσαρμοστεί το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ και να υλοποιηθεί η ανωτέρω διάταξη.
Στα χρόνια νοσήματα όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση οι συνεδρίες φυσικοθεραπείας είναι απαραίτητες όλον τον χρόνο καθώς συντηρούν την καλή κινητικότητα των πασχόντων και αποτρέπουν την επιδείνωση των δυσλειτουργιών εξαιτίας της πάθησης. Ο φυσικοθεραπευτής έχει τη δική του θέση στην ιατρική θεραπευτική ομάδα που καταρτίζει την στρατηγική θεραπείας και αποκατάστασης για τα ΑμΣΚΠ.
Μια σημαντική επιτυχία της ΠΟΑμΣΚΠ, αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών της για βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων