Ένα εκατομμύριο οι διαβητικοί στην Ελλάδα με βάση την ΗΔΙΚΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ένα εκατομμύριο οι διαβητικοί στην Ελλάδα με βάση την ΗΔΙΚΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, το πλήθος των ατόμων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη είναι 965.293.
Εξαιρετικά σοβαρό είναι το πρόβλημα του διαβήτη αφού με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατομων Με Σακχαρώδη Διαβήτη Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., από στοιχεία που άντλησε από την ΗΔΙΚΑ, οι ασθενείς είναι 965,293.


Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, το πλήθος των ατόμων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη είναι 965.293.

Ο αριθμός των πασχόντων ανά θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1 (ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΣ): 48.837
2. ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 2: 930.750
3. ΑΛΛΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ: 8.621
4. ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ: 6.075
5. ΝΕΟΓΝΙΚΟΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ: 16
6. ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΠΕΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: 102
Όπως επισημαίνει η ΗΔΙΚΑ στο έγγραφό της, «Για το πλήθος των πασχόντων ανά πρωτόκολλο προσμετρούνται τα άτομα που έχουν ενταχθεί σε κάθε ένα πρωτόκολλο. Σε περίπτωση που ένα άτομο έχει ενταχθεί σε περισσότερα του ενός πρωτόκολλα, τότε θα προσμετρηθεί σε κάθε ένα από τα πρωτόκολλα αυτά. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αθροιστεί το πλήθος των πασχόντων ανά πρωτόκολλο για να παραχθεί ο συνολικός αριθμός των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα».


Mε αυτά τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι υπάρχουν άλλο μισό εκατομμύριο αδιάγνωστοι, δηλαδή έχουν διαβήτη αλλά δεν το γνωρίζουν. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων