SOS. Κάντε άμεσα το εμβόλιο κατά της γρίπης! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

SOS. Κάντε άμεσα το εμβόλιο κατά της γρίπης!

"Καμπανάκι" κινδύνου από το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλους τους υγειονομικούς φορείς, φέρνουν οι 18 θάνατοι από γρίπη σε όλη τη χώρα
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, προειδοποιεί εν όψει της κλιμάκωσης του ιού τον Μάρτιο

"Καμπανάκι" κινδύνου από το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλους τους υγειονομικούς φορείς, φέρνουν οι 18 θάνατοι από γρίπη σε όλη τη χώρα, με τους 12 να έχουν σημειωθεί στο διάστημα μιας εβδομάδας. 
Το ακόμα πιο ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία είναι ότι τα κρούσματα γρίπης, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των γιατρών και των ειδικευμένων επιστημόνων, θα κλιμακωθούν μέσα στο Μάρτιο.
Κάτι που ασφαλώς οδηγεί άπαντες στο να προχωρήσουν στα κατάλληλα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή του κινδύνου του ιού της γρίπης που έχει φτάσει στο επίπεδο να αφήνει νεκρούς στο πέρασμά του. 
Πού όμως οφείλονται αυτοί οι θάνατοι από γρίπη εν έτει 2019; Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο patrasevents.gr είναι ξεκάθαρη για το ζήτημα.
"Οφείλεται στο ότι δυστυχώς ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού αγνόησε τις σαφείς οδηγίες του υπουργείου Υγείας που έχουν εκδοθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά και δεν προχώρησε στον εμβολιασμό κατά του ιού της γρίπης". 
Οι οδηγίες ήταν σαφείς. Το εμβόλιο επιβάλλεται να γίνει, ειδικότερα από τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα, ορισμένα εκ των οποίων φτάνουν στο μοιραίο.

Υπάρχουν ακόμα τα χρονικά περιθώρια

Η κ. Μαστοράκου απευθύνει SOS προς όλους τους δημότες της Πάτρας που δεν έχουν προχωρήσει μέχρι ώρας στο συγκεκριμένο εμβόλιο. 
"Είναι ανάγκη όλοι μας να σπεύσουμε να το κάνουμε. Ειδικότερα οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι χωρίς το εμβόλιο είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο".
Το εμβόλιο για να φέρει τα κατάλληλα αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό θα πρέπει να χρειαστεί να περάσουν δύο εβδομάδες. "Τον Μάρτη τα κρούσματα της γρίπης θα κλιμακωθούν. Δεν σταματάνε εδώ.

Είναι άμεση ανάγκη να πάνε τώρα τα άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο στον θεράποντα γιατρό τους για να το πραγματοποιήσουν, ενώ όλοι οι παιδίατροι πρέπει να το κάνουν στα παιδιά που έχουν στην επίβλεψή τους. Το λέμε τώρα που υπάρχουν ακόμα τα χρονικά περιθώρια για να το κάνουν". 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων