Τρεις μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Αν. Μακεδονίας και Θράκης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τρεις μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Το Σεπτέμβριο έγινε η έναρξη του συναρπαστικού «ταξιδιού» και πρώτος σταθμός του ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στην Ξάνθη
Τα πρώτα τους βήματα στο μαγικό κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κάνουν τρεις μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Το Σεπτέμβριο έγινε η έναρξη του συναρπαστικού «ταξιδιού» και πρώτος σταθμός του ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στην Ξάνθη και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στο διαγωνισμό ρομποτικής», δηλώνει ο Στέφανος Μαραβέλιας, κρατώντας στα χέρια του το ρομπότ με το οποίο θα διαγωνιστούν. «Αυτό που κρατάω στα χέρια μου είναι το ρομποτάκι μας "color sensor" και το έχουμε κάνει με την ομάδα ρομποτικής, με άλλα δύο παιδιά. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω και το κάνω γιατί ήταν ενδιαφέρον για εμένα και μου άρεσε», δηλώνει ο νεαρός μαθητής στη διάρκεια παρουσίασης της συμμετοχής τους στον προϊστάμενο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου, Στέργιο Αποστολακούδη.
Με τη χαρά του δημιουργού ζωγραφισμένη στο εφηβικό πρόσωπο, ο Στέφανος λέει ότι «είναι σχεδόν δύσκολο να κατασκευάσεις και να προγραμματίσεις το ρομπότ». Εξηγεί πως «η ρομποτική ασχολείται και με την κατασκευή και με τον προγραμματισμό του ρομπότ» και ονειρεύεται να κάνει ρομποτική και στο μέλλον. Όσον αφορά το στόχο της ομάδας η απάντηση περιορίζεται στο «να συγκεντρώσουμε όσους πόντους μπορούμε με το ρομποτάκι που θα πηγαίνει σε κάθε πόλη του Βυζαντίου, στην πίστα που σχεδιάσαμε».
«Το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αλεξανδρούπολης, συμμετέχει επί ίσοις όροις, στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η ομάδα μας είναι η μοναδική ειδικού σχολείου που συμμετέχει», διευκρινίζει ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου, Δημήτρης Μαλκόπουλος.
«Θα έχουμε σίγουρα μία αξιοπρεπή παρουσία. Έχουμε δουλέψει όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία αλλά και τους γονείς των παιδιών αυτών, ότι προφανώς και δουλειά γίνεται στα ειδικά σχολεία αλλά και ότι τα συγκεκριμένα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν, επί ίσοις όροις, σ' έναν διαγωνισμό ο οποίος απευθύνεται κυρίως σε γενικά σχολεία», δηλώνει ο Νίκος Χουλιάρας, καθηγητής πληροφορικής του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.
Ο Στέφανος Μαραβέλιας, ο Στάθης Καλαϊτζίδης και ο Αντώνης Χατζηκώτσιος, μυήθηκαν στον κόσμο της ρομποτικής και έχουν κατακτήσει ήδη τη χαρά της συνεργασίας και της δημιουργίας αλλά και τη συμμετοχή τους στον πρώτο τους διαγωνισμό.
«Για εμάς είστε ήδη νικητές, διότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί κόπο, πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλους. Η κοινωνία είναι ανθρώπινη όταν είναι σε θέση να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους και η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει για όλους συνθήκες ισοτιμίας, ισότητας και ένταξης με ίσους όρους στο κοινωνικό σύνολο», είπε ο κ. Αποστολακούδης απευθυνόμενος στους διαγωνιζόμενους μαθητές.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων