Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη σε εμπειρία Ανδρολογική -Ουρολογική Μονάδα της Ευρώπης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη σε εμπειρία Ανδρολογική -Ουρολογική Μονάδα της Ευρώπης

Ειδικότερα, το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, με το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών στην Ευρώπη μέχρι σήμερα, με παραρτήματα σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού


Μια μεγάλη συνεργασία στην Ανδρολογία – Ουρολογία εγκαινιάζει με τη γεωγραφική επέκτασή του το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, με στόχο η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο αναφοράς παγκοσμίως στον τομέα αυτό, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2019 στη συμπρωτεύουσα.

Ειδικότερα, το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, με το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών στην Ευρώπη μέχρι σήμερα, με παραρτήματα σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού (Γερμανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Αγγλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – 30.000 περιστατικά και 5.000 χειρουργεία), συνενώνει τις δυνάμεις του με τον Δρ. Ευάγγελο Ζαχαράκη, διευθυντή του Τμήματος Επανορθωτικής Ουρολογίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ο οποίος είναι συνεργάτης του παγκόσμιου κύρους Κέντρου Ανδρολογίας St. Peter’s Andrology (με 1500 ειδικά χειρουργεία ανά έτος), για να δημιουργήσουν μια νέα μονάδα που θα φτάνει μέχρι το Πεκίνο μέσα από τον δρόμο του μεταξιού.
«Τη μονάδα αυτή θα στελεχώνουν κορυφαίοι γιατροί, όπως ο γνωστός παγκοσμίως ως νούμερο 37 μετά τον Ιπποκράτη, καθηγητής Γεώργιος Χρούσος που ανακάλυψε τους μηχανισμούς του στρες και της γήρανσης, καθώς και ο διεθνούς φήμης γυναικολόγος Κ. Πάντος που πρόσφατα τιμήθηκε και στον Λευκό Οίκο για την προσφορά του στην εξωσωματική.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί ολοκληρωμένη ομάδα κάλυψης του καρκίνου του προστάτη ως προς την θεραπεία, αλλά και ως προς την αντιμετώπιση των μετεγχειρητικών επιπλοκών της θεραπείας, όπως η ανοργασμία και η ακράτεια ούρων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
Στο κέντρο αυτό θα συνεργάζονται ως σύμβουλοι ο καθηγητής André van der Merwe, που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο, καθώς και ο καθηγητής Vladimir Kojovic ο οποίος διευθύνει τη Μονάδα Διαφυλικής Χειρουργικής του Βελιγραδίου. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, θα δημιουργηθεί μονάδα εκπαίδευσης πραγματικού αλλά και εικονικού χρόνου (real and virtual time) η οποία θα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας της Κίνας.
«Στόχος της προσπάθειας» τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης, «είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο αναφοράς για όλο τον κόσμο και τον ρόλο αυτό τον διεκδικούμε με αυτοπεποίθηση και πραγματική εμπειρία, με εξελιγμένη τεχνολογικά χειρουργική (ρομποτική ουρολογία αλλά και επανορθωτική των γεννητικών οργάνων, όπως διαφυλική χειρουργική ουρηθροπλαστική, φαλλοπλαστική).
Η ρομποτική χειρουργική μαζί με τις ανοικτές τεχνικές σε όλη τη γκάμα της ουρολογικής ογκολογίας, αλλά και οι τεχνικές υποβοήθησης στην σεξουαλικότητα και γονιμότητα, όπως και τα ειδικά πρωτόκολλα αντιγήρανσης, θα στεγάζονται πλέον σε ένα χώρο, αλλά θα ακτινοβολούν παγκόσμια».
Το γνωστό για την ποιότητά του Διαβαλκανικό Κέντρο θα στεγάσει αυτές τις υπηρεσίες, δίνοντας με τη διεθνή εμπειρία του αξιοπιστία στην λειτουργία του Ανδρολογικού - Ουρολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Ευάγγελου Ζαχαράκη και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη.
Το νέο αυτό κέντρο θα δραστηριοποιείται ειδικότερα στους παρακάτω τομείς:
1) Τομέας Ουρολογικής Ρομποτικής Ογκολογίας .
2) Τομέας Επανορθωτικής Χειρουργικής των γεννητικών οργάνων.
3) Τομέας Αισθητικής των έξω γεννητικών οργάνων (φαλλοπλαστική - κολποπλαστική).
4) Τομέας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.
5) Τομέας Αντιγήρανσης.
6) Τομέας Σεξουαλικής Αποκατάστασης.
7) Τομέας Βλαστοκυττάρων (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Δανίας και τον καθηγητή Soren Sheikh).
8) Τομέας αντιμετώπισης νόσου Peyronie
Σημειώνεται ότι τη μονάδα θα υποστηρίζει ο Οργανισμός Προώθησης Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας με πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Πατούλη και γενικό γραμματέα τον κ. Πέτρο Μαμαλάκη.
www.andrologia.gr


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων