H μεγάλη γιορτή της υγείας και της ομορφιάς ξεκίνησε στο Ζάππειο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

H μεγάλη γιορτή της υγείας και της ομορφιάς ξεκίνησε στο Ζάππειο

Mε μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες τις εργασίες του το 5ο Δ|Υ|Ο FORUM – BEAUTY DAY, η μεγάλη γιορτή της υγείας, της ομορφιάς και τις ευεξίας, που πραγματοποιείται 15 & 16 Μαρτίου στο Ζάππειο.
-->


Mε μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες τις εργασίες του το 5ο Δ|Υ|Ο FORUM – BEAUTY DAY, η μεγάλη γιορτή της υγείας, της ομορφιάς και τις ευεξίας, που πραγματοποιείται 15 & 16 Μαρτίου στο Ζάππειο.
«Να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη την πρόληψη», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει, κηρύσσοντας την έναρξη της διοργάνωσης, ο Οικονομολόγος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και γ.γ. του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης. «Αν τα άτομα ηλικίας 30 έως 70 ετών λάμβαναν -ως οφείλουν- σοβαρά υπόψη το θέμα της πρόληψης, θα είχαμε περισσότερους από 100.000 ‘υγιείς’ ασθενείς ετησίως και η χώρα μας θα εξοικονομούσε περί τα 1 δις ευρώ τον χρόνο από το σύστημα υγείας και από τον οικογενειακό προϋπολογισμό», τόνισε χαρακτηριστικά. Στο πνεύμα της πρόληψης, ο καθηγητής Χειρουργικής και Ιστορίας της Ιατρικής, πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω, κ. Στέφανος Γερουλάνος μετέφερε τις κυριότερες διδαχές του Ιπποκράτη για καλή υγεία και ευεξία: «Γυμνάζεστε ολίγον αλλά περιπατείν πολύ». «Ο οργανισμός να ασκείται στον κόπο, στην τροφή, στο ποτό, στον ύπνο, στα αφροδίσια, σ’ όλα με μέτρο. Παν το πολύ τη φύσει πολέμιον».

Την ανάγκη να διεθνοποιήσουμε τη θεωρία του Ιπποκράτη, αναπτύσσοντας τον ιατρικό τουρισμό, επεσήμανε με τη σειρά του ο Καθηγητής Δερματολογίας- Νομικός, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας και της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινεζικής & Συμπληρωματικής Ιατρικής, κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης.
«Ο τουρισμός υγείας μπορεί να γίνει σημαντικό προϊόν της χώρας και να δημιουργήσει την ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο brand name της χώρας, τον Ιπποκράτη, τους υγιειονομικούς μας πόρους, που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο πιστοποίησης και το υγειονομικό μας προσωπικό», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ελλήνων γιατρών, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και πρόεδρος της ELITOUR, κ. Γιώργος Πατούλης, προσθέτοντας ότι «κάθε χρόνο προστίθεται ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι σε αυτό το κεντρικό μέτωπο του αύριο».

Κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια τελετή ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της AIR PARIS Agency, κ. Δημήτρης Κατσαχνιά. Στη βάση της διαπίστωσης ότι το 80% του πληθυσμού σήμερα συμπεριφέρονται σαν millenials, o κ. Κατσαχνιάς τόνισε πως το παιχνίδι και οι κανόνες στο marketing τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει σημαντικά. Όπως τόνισε ωστόσο, το πιο καλό εργαλείο marketing σήμερα είναι η υγεία.

«Τα καλλυντικά, η ‘όμορφη βιομηχανία’, είναι μια βιομηχανία 1,4 δις (συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγών) για τη χώρα μας και μια βιομηχανία 71 δις ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεί ναυαρχίδα της οικονομίας, μαζί με τα τρόφιμα και την υγεία», σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), κ. Θεόδωρος Γιαρμενίτης, συμπληρώνοντας ότι «η ομορφιά δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανθρώπινη αξία και δικαίωμα του κάθε ανθρώπου».

Υγεία και ομορφιά είναι έννοιες αλληλένδετες, επεσήμανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (ΟΣΕΔΑΕ), κυρία Λένα Τσικούρη, σημειώνοντας ότι πολύ συχνά οι αισθητικοί που βλέπουν από κοντά το σώμα μιας γυναίκας, μπορούν να διαπιστώσουν εγκαίρως κάποιο πρόβλημα υγείας, παραπέμποντάς την στον γιατρό.

Αναφερόμενος στη φετινή συνεργασία του 5ου Δ|Υ|Ο FORUM, με τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο  κ. Αθανάσιος Ράπτης, μέλος ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό, ανακοίνωσε ότι στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι τα δρομικά γεγονότα να συνδέονται πλέον με σειρά εκδηλώσεων για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας.

Την εναρκτήρια τελετή ομόρφυναν με την παρουσία τους, άνθρωποι από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού: Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Κωνσταντίνος Βασάλος, Κώστας Κοκκινάκης, Κώστας Σόμμερ, Γιάννης Αϊβάζης, Ναταλία Δραγούμη, Σόφη Πασχάλη, Θέμης Γεωργαντάς και Ηλίας Γκότσης ήταν μεταξύ των διασήμων που τίμησαν με την παρουσία τους την εναρκτήρια τελετή της μεγάλης γιορτής της υγείας και της ομορφιάς.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές της τελετής έναρξης, ήταν η περιγραφή από την συνιδρύτρια- Διευθύντρια Καινοτομίας & Ανάπτυξης της ΚΟΡΡΕΣ SA κυρίας Λένας Φιλίππου, του ταξιδιού για την αναβίωση και αναδημιουργία ενός αρώματος της μυκηναϊκής εποχής, ώστε να εκτεθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, αλλά και η βράβευση από τον κ. Γιαρμενίτη της γυναίκας που εμπνεύστηκε τη BEAUTY DAY, της συγγραφέως και αισθητικού κυρίας Τιμοθέας Πατζίκα.

Επιστημονικές ομιλίες με θέμα την καρδιαγγειακή υγεία και την καθημερινή μας διατροφή, το μυοσκελετικό μας σύστημα, την άθληση και την ομορφιά, είναι σε εξέλιξη αυτό το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου, στο Ζάππειο.

Παράλληλα, στη BEAUTY DAY, το κοινό ενημερώνεται από τους επαγγελματίες για όλα τα τελευταία trends στην Ομορφιά,  παρουσιάζονται νέα λανσαρίσματα καλλυντικών προϊόντων, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν υπηρεσίες και να γνωρίσουν τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, να παρακολουθήσουν shows μακιγιάζ, κομμωτικής. Δίπλα στον Π.Σ.Β.Α.Κ., αναπόσπαστο κομμάτι της BEAUTY DAY η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε) και η Καλλιτεχνική ένωση Κομμωτών Ελλάδος (Κ.Ε.Κ.Ε.).


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων