Κατηγορίες Γεωργιάδη για δώρα στην φαρμακοβιομηχανία Ξανθού και Πολάκη, χθες στη βουλή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κατηγορίες Γεωργιάδη για δώρα στην φαρμακοβιομηχανία Ξανθού και Πολάκη, χθες στη βουλή

Απαντώντας στην σαφή επιχειρηματολογία των Γεωργιάδη-Βορίδη, πως με το νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων η κυβέρνηση αυξάνει εως 10% την τιμή τους κάθε χρόνο
Το σφυροκόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη δέχτηκαν αργά χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής οι υπουργοί Α. Ξανθός και Π. Πολάκης για την τροπολογία με την οποία αυξάνεται η τιμή των φαρμάκων έως 10%, αλλά και για τις διώξεις που ασκήθηκαν για τους θανάτους 100 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στο Μάτι πέρυσι το καλοκαίρι. 

Απαντώντας στην σαφή επιχειρηματολογία των Γεωργιάδη-Βορίδη, πως με το νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων η κυβέρνηση αυξάνει εως 10% την τιμή τους κάθε χρόνο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απάντησε με το γνωστό του στυλ: "Μάθατε ότι διαβιβάστηκε το πόρισμα για την αντικειμενικοποίηση ζημίας του ελληνικού δημοσίου από Νοβάρτις. Σας έχει πιάσει μαύρη και σκληρή τραμουντάνα. Όσο και να γαβγίζεις δεν μοιάζουμε. Το Χάρβαρντ πρότζεκτ εσύ το υλοποίησες σαν στρατιωτάκι. Όσο και να  κουρδίσεις σαν το πλεϊμομπίλ, δεν μοιάζουμε εμείς και κάτω το χεράκι".
Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης, και μετά από πρόσκληση του προεδρεύοντος Μάριου Γεωργιάδη εάν  θέλει να ανακαλέσει κάτι απ ότι έχει πει, δήλωσε: "ανακαλώ μόνο για το γαβγίζω, θα ανακαλέσω".
Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, "να υπενθυμίσω ότι εδώ και λίγες ώρες η κ. Δούρου διώκεται για 100 θανάτους εξ αμελείας. Για 100 θανάτους εξ αμελείας. Και παραμένει υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και να φωνάζετε, διώκεται, αυτή κατεβάζετε για περιφερειάρχη. (στο σημείο αυτό ο κ. Πολάκης του φώναζε την λέξη "παιδεραστία”).  Με τις θεσμικές διαδικασίες ο κ.Πολάκης έχει ορισμένα προβλήματα. Ελπίζω να μη διωχθεί για κακούργημα σε λίγες μέρες για την παράνομη ηχογράφηση. Εγώ πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας, σε αντίθεση με εσάς".
Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε για τη Νοβάρτις:
"Πίστευα ότι δεν θα το κάνετε. Διαβάζω τη τροπολογία. Ο δικός μου νόμος έλεγε για τιμολόγηση από τον μέσο όρο τριών χωρών της ΕΕ και τιμές μόνο προς τα κάτω. Τι ψηφίζει η πρώτη φορά Αριστερά που ήθελε να μας κυνηγήσει και για τη Νοβάρτις;  Στο δικό σας νόμο μιλάτε για  μέσες τιμές των δυο χωρών της ευρωζώνης. Στις δυο ζώνες της Ευρωζώνης, που έχουν υψηλότερες τιμές. Προβλέπεται  και αύξηση έως 10% το χρόνο.  Πρόκειται για δώρο που δεν έχει προηγούμενο στη φαρμακευτική βιομηχανία. Αν ήμουν ο Πολάκης θα ρωτούσα τον υπουργό πόσα πήρες. Δεν είμαι ο Πολάκης. Κάνετε δώρο στην ξένη φαρμακοβιομηχανία κυρίως, δηλαδή στη Νοβάρτις. Λέγατε ότι η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς, και ότι ενδεχόμενη αύξηση τιμών θα ευνοούσε την Νοβάρτις. Αυτό δεν λέγατε; Γι’ αυτό δεν μας έψαχνε η Τουλουπάκη;".
Ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός από την πλευρά του χαρακτήρισε "γνωστή τακτική θρασύτητας και ψευδολογίας" όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης.
"Σε μια περίοδο που ασκείται σοβαρή διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη για ένα αποδεδειγμένο, διαχρονικό σκάνδαλο που το ξέρουν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι ισχύει. Δεν είναι σκευωρία. Εύχομαι να μη αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στελέχη. Όχι να κουνάμε το δάχτυλο σε μια κυβέρνηση που άνοιξε αυτή τη συζήτηση και έφερε στο δημόσιο διάλογο το πάρτι στην Υγεία".
Επίσης είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια σοβαρή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά φαρμάκου και χαρακτήρισε "ψέμα" το ότι η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα είναι "δώρο στη φαρμακοβιομηχανία".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων