Περίπου το 10% του πληθυσμού της Okinawa, στην Ιαπωνία, είναι ηλικίας άνω των 90 ετών και γι αυτό το λόγο έχουν γίνει πολλές μελέτες στο νησί αυτό της Ιαπωνίας.
Οι ερευνητές που έχουν μελετήσει το φαινόμενο της Okinawa, πιστεύουν ότι η παραδοσιακή διατροφή των κατοίκων της που είναι πλούσια σε πράσινα και κίτρινα λαχανικά και βέβαια σε τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά και φτωχή σε κρέας, επεξεργασμένα δημητριακά, ζάχαρη αλάτι και γαλακτοκομικά προϊόντα είναι το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων του νησιού.
Επιπλέον, όμως έχουν το συνήθειο να μην αδειάζουν το πιάτο τους και να καταναλώνουν περίπου το 80% της μερίδας φαγητού που είναι σερβιρισμένο στο πιάτ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου