Τα "χνάρια του χαμένου τηλεσκοπίου" ακολουθούν τ' αστέρια, 7 Απριλίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα "χνάρια του χαμένου τηλεσκοπίου" ακολουθούν τ' αστέρια, 7 Απριλίου

Μυθικοί ήρωες, ζώα και αντικείμενα παίρνουν σχήμα και ενθουσιάζουν.
Η παιδική δράση «Στα χνάρια του χαμένου τηλεσκοπίου», πραγματοποιείται από τον ερχόμενο μήνα ανανεωμένη, αφού φεύγει από το ηλιακό μας σύστημα και ταξιδεύει προς τους αστερισμούς και τα λαμπερότερα αστέρια τους!


Στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 , ώρα 11.00-13.00.
Παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, ξεκινώντας από το κτίριο που φιλοξενεί το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που αφορά στους αστέρες (χρώματα, μεγέθη, φάσεις εξέλιξης) καταλήγουν στους υπαίθριους χώρους του Αστεροσκοπείου για ηλιακή παρατήρηση.
Μέσα από έναν ισορροπημένο σχεδιασμό παιχνιδιού και γνώσης, αποκαλύπτεται στα παιδιά πώς να αναγνωρίζουν τους αστερισμούς και τους πιο λαμπρούς αστέρες τους. Μυθικοί ήρωες, ζώα και αντικείμενα παίρνουν σχήμα και ενθουσιάζουν.
"Πως δημιουργείται ένα αστέρι;", "Τι είναι οι κόκκινοι γίγαντες ή οι λευκοί νάνοι;", "Τί είναι ένα αστρικό σμήνος ή ένας γαλαξίας;", είναι κάποια από τα ερωτήματα που οι νεαροί επισκέπτες καλούνται να απαντήσουν μέσα από ένα παιχνίδι γνώσης και ψυχαγωγίας. 

Στο τέλος της δράσης, περιμένει τα παιδιά μια έπληξη!

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων