Απόψε στις 8 η εντυπωσιακή Ροζ Πανσέληνος του Απριλίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απόψε στις 8 η εντυπωσιακή Ροζ Πανσέληνος του Απριλίου

«Ροζ Πανσέληνος» είναι το ολόγιομο απριλιάτικο φεγγάρι, αν και βέβαια, όπως επισημαίνουν οι αστρονόμοι, η αποψινή δεν θα είναι ακριβώς ροζ, σαν το όνομά της, αλλά θα τείνει λίγο προς το πορτοκαλί.
Πήρε το όνομά της από το ροζ λουλούδι Wild Ground Phlox που ανθίζει αυτήν την εποχή - Πότε θα την απολαύσουμε στην Ελλάδα
Μία ιδιαίτερη «Ροζ Πανσέληνο» θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι αθεράπευτα ρομαντικοί και όχι μόνο που απόψε το βράδυ θα στρέψουν το βλέμμα τους στον νυχτερινό ουρανό.


«Ροζ Πανσέληνος» είναι το ολόγιομο απριλιάτικο φεγγάρι, αν και βέβαια, όπως επισημαίνουν οι αστρονόμοι, η αποψινή δεν θα είναι ακριβώς ροζ, σαν το όνομά της, αλλά θα τείνει λίγο προς το πορτοκαλί.

Πήρε το όνομά της από τα ανοιξιάτικα λουλούδια που ανθίζουν τον Απρίλιο και ιδιαίτερα από το ροζ λουλούδι Wild Ground Phlox -«Φλόγα η Δρουμμόντειος», με «καταγωγή» από το Τέξας.

Στα αρχαία χρόνια συνηθιζόταν να προσδιορίζονται οι εποχές, ακολουθώντας τον σεληνιακό μήνα περισσότερο παρά το ηλιακό έτος των 12 μηνών στο οποίο βασίζονται τα ημερολόγιά μας.

Η «Ροζ Πανσέληνος» σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και την αρχή της Άνοιξης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, η σελήνη θα ανατείλει λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ στην Ελλάδα θα την απολαύσουμε στο αποκορύφωμά της περίπου στη 1 τα ξημερώματα.


Δείτε επίσης

Η πανσέληνος επιδρά στην υγεία μας; Μύθοι και αλήθειες για την επίδραση της σελήνης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων