Ο αιμοκαθαιρόμενος αθλητής που στέλνει μήνυμα ζωής μέσα από τους αγώνες δρόμου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο αιμοκαθαιρόμενος αθλητής που στέλνει μήνυμα ζωής μέσα από τους αγώνες δρόμου

Ο Μάριος Μαρκόπουλος, είναι νεφροπαθής που κάνει θεραπεία αιμοκάθαρσης μέρα παρά μέρα.
Ο αιμοκαθαιρόμενος αθλητής Μάριος Μαρκόπουλος, συμμετείχε στα 5.000μ του Run Greece στο Ηρακλείο την προηγούμενη εβδομάδα, για δεύτερη χρονιά μετά το 2017.
Ο Μάριος Μαρκόπουλος, είναι νεφροπαθής που κάνει θεραπεία αιμοκάθαρσης μέρα παρά μέρα. Συμμετέχει σε αγώνες δρόμου τα τελευταία χρόνια, από τον Μαραθώνιο της Αθήνας μέχρι αυτόν της Θεσαλονίκης, στελνοντας ένα μήνυμα ζωής μέσω της δωρεάς οργάνων και θέλοντας να «προκαλέσει» τους συνασθενείς του να γυμναστούν, μιας και ο αθλητισμός και η ήπια γυμναστική τους βοηθά στην βελτίωση της θεραπείας τους.

«Τρέχω για τη ζωή»

«Τρέχω για να μεταφέρω το μήνυμα της προσφοράς ζωής, μέσα από την Δωρεά Οργάνων. Μια πράξη εθελοντισμού και αλληλεγγύης που είναι σωτήρια για χιλιάδες συνανθρώπους. Όλοι τους παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή και αναμένουν κάθε στιγμή το πολυπόθητο τηλέφωνο που θα τους αναστήσει!», τονίζει ο ίδιος και συνεχίζει:
«Το μήνυμα που έχω στο πίσω μέρος της μπλούζας μου, θέλω να είναι η αφορμή για να ενημερωθούν όλοι και αν το αποφασίσουν να εγγραφούν δότες ιστών και οργάνων! Ακόμη, από αυτή την προσπάθεια θέλω να «προκαλέσω» και να «προσκαλέσω» τους συνασθενείς μου να γυμναστούν, μιας και ο αθλητισμός και η ήπια γυμναστική τους βοηθά στην βελτίωση της θεραπείας τους. Έτσι, διατηρούνται σε μια καλή φυσική και σωματική κατάσταση  προκειμένου να δεχτούν το πολυπόθητο δώρο της μεταμόσχευσης!
Τέλος, θέλω να υποστηρίξω την ισότιμη μεταχείριση και τον σεβασμό των ΑμεΑ από την κοινωνία δείχνοντας μέσα από τον αθλητισμό πως μπορούν τα ΑμεΑ να συμμετέχουμε ισότιμα στην καθημερινή κοινωνική ζωή.
Ολοκληρώνοντας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Παύλο Κεχαγιά (bowling), Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος) και τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών και τους υποστηρικτές του»

Πάει Θεσσαλονίκη…

Επόμενος αγώνας για τον Μάριο είναι στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, την επόμενη Κυριακή 14/4/2019 για να συμμετάσχει στη διαδρομή των 5 χλμ.

Νεφρική ανεπάρκεια από τα 16 του

Ο Μάριος Μαρκόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Στην ηλικία των 16 διαγνώστηκε ότι πάσχει από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια τελικού σταδίου και ξεκίνησε αιμοκάθαρση το 1998 όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα.
Ξεκίνησε να αθλείται προκειμένου να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.
Είναι αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στίβου και του bowling, με σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, την φετινή χρονιά κατέκτησε 2 χρυσά και 1 χάλκινο στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων

Πηγή: runnfun.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων