Οι πολλοί καφέδες βλάπτουν σοβαρά την καρδιά (πάνω από έξι) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι πολλοί καφέδες βλάπτουν σοβαρά την καρδιά (πάνω από έξι)

Όσοι καταναλώνουν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα, επιβαρύνουν την υγεία τους #coffee

επιμέλεια  medlabnews.gr iatrikanea

Όσοι καταναλώνουν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα, επιβαρύνουν την υγεία τους αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 22%

Mε έξι καφέδες καθημερινά, θέτουμε σε σοβαρό κίνδυνο την καρδιά μας, όπως προειδοποιούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας.

Με βάση τα ευρήματα της μελέτη των επιστημόνων, όσοι καταναλώνουν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα, επιβαρύνουν την υγεία τους αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 22%.

«Οι περισσότεροι συμφωνούν πως, όταν πίνουν πολύ καφέ νιώθουν εκνευρισμό, ευερεθιστότητα, ακόμη και ναυτία. Μπορεί όμως το γεγονός αυτό να υποδηλώνει ότι έχετε φθάσει στα όριά σας ως προς την κατανάλωση καφέ», επισημαίνει η Ελίνα Χιπόνεν, επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας.

«Ο καφές είναι η πιο συνηθισμένη διεγερτική ουσία στον κόσμο - μας ξυπνάει, ενισχύει την ενέργειά μας και μας βοηθά στη συγκέντρωση, αλλά οι άνθρωποι πάντα ρωτούν «πόση ποσότητα καφεΐνης είναι υπερβολική για τον οργανισμό», λέει η Χιπόνεν και προσθέτει:

«Η ίδια υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσουν την υγεία της καρδιάς τους και την αρτηριακή τους πίεση μέσα σε φυσιολογικά όρια, αν καταναλώνουν ημερησίως λιγότερο από έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα».

Καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα καφέ, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αυξάνεται η αρτηριακή πίεση γεγονός που καθιστά ευεπίφορη την υγεία της καρδιάς.

Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, κάθε 12 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος από καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων