Γνωρίζετε ότι μπορείτε να σβήσετε κλήσεις ΚΟΚ αν αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να σβήσετε κλήσεις ΚΟΚ αν αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία;

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, στις πράξεις βεβαίωσης παράβασης πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τον προσδιορισμό της διαπραχθείσας παράβασης.
Γνωρίζετε ότι αν στην κλήση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) δεν έχουν αναγραφεί όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τον προσδιορισμό της διαπραχθείσας παράβασης είναι άκυρη;


Τον περασμένο Ιούνιο 2019 εγκύκλιος προσπάθησε να βάλει φρένο στις ενστάσεις των οδηγών και τις διαγραφές προστίμων που προκύπτουν από κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και στηρίζονται στη λανθασμένη αναγραφή του χρώματος του οχήματος, βάζει εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών. Σύμφωνα με αυτήν, «η μη ταυτόσημη αναγραφή του χρώματος του οχήματος στο έντυπο της παράβασης και στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος δε συνιστά λόγο ακύρωσης της παράβασης στην περίπτωση που από τα υπόλοιπα αναφερόμενα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για το ίδιο όχημα».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, στις πράξεις βεβαίωσης παράβασης πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τον προσδιορισμό της διαπραχθείσας παράβασης. Εάν είναι λανθασμένα τα προβλεπόμενα στοιχεία προσδιορισμού του οχήματος (ενδεικτικά αναφέρονται μάρκα, χρώμα, αριθμός κυκλοφορίας), του παραβάτη οδηγού, της διαπραχθείσας παράβασης ή του ύψους του προστίμου, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα.
Ωστόσο το στοιχείο του χρώματος του οχήματος είχε γεννήσει μια ανομοιόμορφη πρακτική εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών κατά την εκδίκαση ενστάσεων και αιτημάτων για την ανάκληση της βεβαίωσης παράβασης, τη μη βεβαίωση ή και τη διαγραφή των ποσών προστίμων όταν αυτό χρώμα στην κλήση δεν ταυτιζόταν με το αναγραφόμενο στην άδεια κυκλοφορίας.
Επιπλέον, την κατάσταση περιέπλεκε περισσότερο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν οχήματα με πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς, γεγονός που δυσκόλευε τον προσδιορισμό του «βασικού» χρώματος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων