ΠΟY: O εθισμός στο ίντερνετ είναι ασθένεια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΠΟY: O εθισμός στο ίντερνετ είναι ασθένεια

Για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, λοιπόν, η κατάσταση γίνεται προβληματική όταν κάποιος άνθρωπος για περισσότερο από έναν χρόνο θεωρεί το παιχνίδι στο διαδίκτυο σημαντικότερο από τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής του.

Όταν το ίντερνετ γίνεται σημαντικότερο από τους φίλους, τη δουλειά ή και τον ύπνο, τότε οι γιατροί κάνουν λόγο για εθισμό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε τον εθισμό στο διαδίκτυο στον κατάλογο ασθενειών.

Ξεπερνούν τα 34 εκατομμύρια οι Γερμανοί που παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου για τον Κλάδο των Γερμανικών Παιχνιδιών. Μάλιστα, περίπου το 1% παίζει υπερβολικά.
Πότε το παιχνίδι γίνεται ασθένεια;
Πότε, όμως, θεωρείται ότι το παιχνίδι στο διαδίκτυο είναι υπερβολικό;
Από πότε ο εθισμός στο κομπιούτερ θεωρείται ασθένεια;  Μέχρι σήμερα το θέμα αποτελούσε πρόκληση για τους γιατρούς, διότι όταν μιλάμε για εθισμό, τα κριτήρια θα πρέπει να είναι σαφή και η ασθένεια να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ, WHO).
Για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, λοιπόν, η κατάσταση γίνεται προβληματική όταν κάποιος άνθρωπος για περισσότερο από έναν χρόνο θεωρεί το παιχνίδι στο διαδίκτυο σημαντικότερο από τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής του.
Όταν δηλαδή παραμελεί φίλους και οικογένεια, οι επιδόσεις στο σχολείο ή στη δουλειά επιδεινώνονται και το παιχνίδι στο ίντερνετ έχει επιπτώσεις στον ύπνο ή στη διατροφή του.
Εδώ και καιρό εκπρόσωποι των 194 κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συζητούσαν για το εάν τα παιχνίδια στο κομπιούτερ και στο διαδίκτυο μπορούν να συμπεριληφθούν στον επίσημο παγκόσμιο κατάλογο των διαταραχών της υγείας. Τώρα, στην 70ή Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που πραγματοποιείται στη Γενεύη από τις 22 μέχρι τις 31 Μαΐου αναμένεται ο εθισμός στο διαδίκτυο να συμπεριληφθεί και επισήμως στον κατάλογο.
Τα ασφαλιστικά ταμεία θα αναλαμβάνουν τα έξοδα
Ήδη από πέρυσι ο Βλαντιμίρ Ποζνιάκ, ειδικός σε θέματα Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωνε πως ήταν απαίτηση των γιατρών να αναγνωριστεί ο εθισμός στο ίντερνετ ως ασθένεια, καθώς υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για αυτό, ενώ κρίνεται αναγκαία η θεραπεία του.
Περίπου 560.000 Γερμανοί εκτιμάται ότι έχουν εξάρτηση από το διαδίκτυο. Μάλιστα, μερικοί εξ αυτών έχουν δυσκολίες να ελέγξουν το παιχνίδι. Για τους ίδιους, αλλά και για τους συγγενείς τους, είναι ένας τρόπος να βοηθηθούν ώστε να αντιμετωπίσουν αυτόν τον εθισμό. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που η εξάρτηση από το ίντερνετ συμπεριλαμβάνεται σε έναν διεθνή κατάλογο ασθενειών, τότε και η αντιμετώπισή της από τα ασφαλιστικά ταμεία στη Γερμανία θα είναι ανάλογη, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.
Ωστόσο, το εν λόγω ζήτημα προκαλεί αντιδράσεις, με τις βιομηχανίες παιχνιδιών, αλλά και ειδικούς στον χώρο της υγείας να εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο στιγματισμού ανθρώπων που παίζουν συστηματικά, αλλά και δαιμονοποίησης των παιχνιδιών σε κομπιούτερ και διαδίκτυο.
Tagesschau.de - Deutsche Welle

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων