Αδυνατίστε πίνοντας καφέ αναφέρει νέα έρευνα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αδυνατίστε πίνοντας καφέ αναφέρει νέα έρευνα

Αυτό διότι, μέχρι τώρα γνωρίζαμε μια από τις ιδιότητα του καφέ. Δηλαδή ότι μας βοηθάει να ξυπνάμε.

medlabnews.gr iatrikanea
Πόσες φορές παραγγέλνοντας καφέ έχουμε πει «δυνατό, για να ανοίξει το μάτι μου»; Πολλές. Όλοι μας.

Αυτό διότι, μέχρι τώρα γνωρίζαμε μια από τις ιδιότητα του καφέ. Δηλαδή ότι μας βοηθάει να ξυπνάμε.
Ωστόσο, έρευνα που δημοσίευσε το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ αποκαλύπτει ακόμα μια ευεργετική ιδιότητα του καφέ. Ότι αδυνατίζει!
Σύμφωνα με την έρευνα, ο καφές βοηθάει στην καύση θερμίδων, καθώς και στη διάσπαση του λίπους. Αυτό εξηγείται επειδή ο καφές, εκτός από το να μειώνει το αίσθημα της πείνας, αφυπνίζει τα κύτταρα που επιτίθενται στο λίπος!
Σύμφωνα με την έρευνα, η ομάδα του διαπίστωσε ότι ο καφές μπορεί να διεγείρει αυτό που είναι γνωστό ως «καφέ λίπος».

Τι είναι το καφέ λίπος

Ο καθένας έχει τουλάχιστον λίγο καφέ λίπος. Σε αντίθεση με το λευκό λίπος που «αποθηκεύει» θερμίδες, τα καφέ λιπώδη κύτταρα που περιέχουν μιτοχόνδρια καίνε ενέργεια και παράγουν ζέστη.
Κάποτε οι ερευνητές πίστευαν ότι στους ανθρώπους μόνο τα μωρά έχουν καφέ λίπος. Ωστόσο, το 2009 ανακάλυψαν μικρές ποσότητες καφέ λίπους σε ενήλικες. Επιπλέον ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος έτειναν να έχουν περισσότερο καφέ λίπος.
Οι ενήλικες διαθέτουν από 50 έως 100 γραμμάρια καφέ λίπους στο σώμα τους, κι όταν αυτά ενεργοποιηθούν, έχουν τη μοναδική ικανότητα να παράξουν 300 φορές περισσότερη θερμότητα από οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος.
Το εύρημα υποδεικνύει πιθανό ρόλο του καφέ λίπους στον ανθρώπινο μεταβολισμό των ενηλίκων, σημειώνουν οι ερευνητές. Λόγω της ικανότητας του καφέ λίπους να καίει θερμίδες, επιστήμονες ψάχνουν τρόπους να εκμεταλλευτούν τη δύναμή του να βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Έτσι λοιπόν, όταν παραγγέλνουμε καφέ θα μπορούμε να λέμε: «δυνατό, γιατί έχω πάρει κιλά τελευταία»!

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων