Ινδία: Δεκάδες παιδιά νεκρά από «κρυφή» τοξίνη σε φρούτο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ινδία: Δεκάδες παιδιά νεκρά από «κρυφή» τοξίνη σε φρούτο

Μπορεί να οφείλεται, σύμφωνα με ειδικούς, σε μια τοξίνη που υπάρχει στα φρούτα λίτσι.
Τριάντα ένα παιδιά πέθαναν τις τελευταίες δέκα μέρες στη βόρεια Ινδία από οξεία εγκεφαλίτιδα, η οποία μπορεί να οφείλεται, σύμφωνα με ειδικούς, σε μια τοξίνη που υπάρχει στα φρούτα λίτσι.


Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν στην περιοχή Μουζαφαρπούρ στο κρατίδιο Μπιχάρ, στη βόρεια Ινδία, η οποία είναι γνωστή για τις καλλιέργειες λίτσι, διευκρίνισαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.
Παρόμοια κρούσματα αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο στη ζώνη αυτή από τον Μάιο ως τον Ιούλιο, την περίοδο συγκομιδής λίτσι.
«Είκοσι τέσσερα παιδιά υπέκυψαν ενώ νοσηλεύονταν στο δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sri Krishna και επτά άλλα σε ιδιωτικό νοσοκομείο από οξεία εγκεφαλίτιδα», δήλωσε στο AFP ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας Άσοκ Κούμαρ Σινγκ.
Τα περισσότερα παιδιά είχαν παρουσιάσει υπογλυκαιμία, διευκρίνισε.
«Οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους όταν η θερμοκρασία την ημέρα ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου», σημείωσε επίσης ο Σινγκ λόγω του κύματος καύσωνα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Τουλάχιστον άλλα 40 παιδιά που παραπονέθηκαν για παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται τώρα.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα σώσουμε», σημείωσε υπεύθυνος του νοσοκομείου Sri Krishna.
Την ίδια ώρα, το Νέο Δελχί απέστειλε ειδικούς στην περιοχή για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές.
Το ίδιο φαινόμενο με μοιραίες εγκεφαλίτιδες έχει σημειωθεί σε περιοχές που παράγουν λίτσι στο Βιετνάμ και στο Μπανγκλαντές, ενώ το 2014 η νόσος προκάλεσε το θάνατο ενός αριθμού ρεκόρ 150 ανθρώπων στην Μουζαφαρπούρ και τα περίχωρά της.
Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι θάνατοι αυτοί μπορεί να οφείλονται σε μια τοξίνη που υπάρχει στα κουκούτσια του λίτσι, η οποία πιστεύεται ότι ενδέχεται να μεταβάλει την παραγωγή γλυκόζης από τον οργανισμό και να προκαλεί υπογλυκαιμία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων