Νέος Ποινικός Κώδικας: «Ατιμωρησία» για υποθέσεις δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέος Ποινικός Κώδικας: «Ατιμωρησία» για υποθέσεις δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος προειδοποιεί για μαζικές παραγραφές εκκρεμών υποθέσεων και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εφαρμογή του νέων Κωδίκων, την 1η Ιουλίου, με τους ανθρώπους της δικαιοσύνης να διατυπώνουν έντονες επιφυλάξεις για διατάξεις που για πολλούς αποτελούν «πλυντήριο» για τους πρωταγωνιστές υποθέσεων διαφθοράς.
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος προειδοποιεί για μαζικές παραγραφές εκκρεμών υποθέσεων και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας.
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί καχυποψία σε νομικούς κύκλους αλλά και στους κόλπους της δικαιοσύνης είναι οι ρυθμίσεις που αφορούν στη δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων καθώς θα οδηγήσει σε ατιμωρησία λόγω παραγραφής κατηγορούμενους σε υποθέσεις που έχουν χαρακτηριστεί σκάνδαλα. Δημιουργεί προβληματισμό, όπως σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι, πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα δεν τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος η περίπτωση της δωροδοκίας – δωροληψίας, αδικήματα τα οποία είναι ταυτισμένα με τις «μίζες» και τη διακίνηση μαύρου χρήματος.
Νομικοί κάνουν λόγο για «διατάξεις-πλυντήριο» που θα απαλλάξουν επίορκους υπαλλήλους του δημοσίου αλλά και εκείνους που τους χρημάτισαν για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά συμφέροντας τους μετακυλίοντας τις «μίζες» στο δημόσιο και τους πολίτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελικά καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων