Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καταγγέλλει την τακτική των προεκλογικών «εξυπηρετήσεων» στο ΣΑΕΠ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καταγγέλλει την τακτική των προεκλογικών «εξυπηρετήσεων» στο ΣΑΕΠ

Σε 1,5 χρόνο το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων εξέτασε 18 υποθέσεις φυσικοθεραπευτών, ενώ σε μια ημέρα εξετάζει 44!
Τεράστια ερωτηματικά γεννά η εισαγωγή μεγάλου όγκου υποθέσεων στην συνεδρίαση του ΣΑΕΠ, παραμονές των εκλογών, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.


Σε 1,5 χρόνο το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων εξέτασε 18 υποθέσεις φυσικοθεραπευτών, ενώ σε μια ημέρα εξετάζει 44!


Έντονη οσμή προεκλογικών – ρουσφετολογικών ρυθμίσεων, προκαλεί η «σπουδή» του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων να συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, για να εξετάσει και να αποφασίσει για την χορήγηση επαγγελματικών προσόντων Φυσικοθεραπευτή σε έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποθέσεων, κάτι που αντιβαίνει στη συνήθη πρακτική του ΣΑΕΠ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Όπως αποδεικνύεται από τις επίσημες προσκλήσεις των συνεδριάσεων του ΣΑΕΠ για την συμμετοχή στις συνεδριάσεις του εκπροσώπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, από τις αρχές του 2018 έχουν εξεταστεί συνολικά 18 υποθέσεις που αφορούν τη χορήγηση επαγγελματικών προσόντων Φυσικοθεραπευτή, ενώ σήμερα θα εξεταστούν 44!

Από αυτές τις υποθέσεις, οι 40 δεν αφορούν άτομα που απέκτησαν επαγγελματικά προσόντα σε ένα άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε και επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους στην Ελλάδα, όπως ορίζει η κοινοτική οδηγία 2005/36/ΕΚ που ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το Π.Δ. 38/2010, αλλά προέρχονται από Έλληνες υπηκόους που παρακολούθησαν μαθήματα σε ιδιωτικά κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης (ιδιωτικά κολλέγια), μετά από συμφωνία δικαιόχρησης με ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, διαδικασία όμως που δεν οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένου τίτλου Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια αναγνώρισης αυτών των τίτλων στην χώρα μας, προσκρούει στην ρήτρα 12 της οδηγίας 2005/36/ΕΚ, που απαγορεύει την αναγνώριση αυτών των τίτλων «δια μέσου» άλλου Κράτους-μέλους της Ε.Ε, από την στιγμή που αυτοί δεν αναγνωρίζονται ως τίτλοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Και αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας «ομολογεί» σε δημόσιο έγγραφο του ότι στα προγράμματα των ΚΕΜΕ δεν προβλέπεται πρακτική άσκηση, ενώ το Υπουργείο Υγείας, υιοθετώντας αυτό το έγγραφο, δεν επιτρέπει την κλινική εκπαίδευση αυτών των σπουδαστών σε Δημόσιες Δομές. Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι τα διεθνή στάνταρ προβλέπουν τουλάχιστον 1.000 ώρες κλινικής εκπαίδευσης στα προπτυχιακά προγράμματα των φυσικοθεραπευτών, αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως - την ίδια ακριβώς στιγμή – το ΣΑΕΠ επιδεικνύει μια ιδιαίτερη «σπουδή» για την διεκπεραίωση αυτών των περιπτώσεων.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά με το θέμα:

‘’Ρωτάμε πως είναι δυνατόν να εξεταστούν σε μία συνεδρίαση, εκτός των υπόλοιπων περιπτώσεων για άλλα επαγγέλματα και 44 υποθέσεις που αφορούν επαγγελματικά προσόντα φυσικοθεραπευτή και αντιστοιχούν σε όγκο δουλειάς 3 ετών για το ΣΑΕΠ και για ποιο λόγο έρχονται όλες αυτές οι υποθέσεις αποφοίτων κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης (ιδιωτικών κολλεγίων) παραμονές των εκλογών;

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καταγγέλλει αυτή την τακτική των προεκλογικών «εξυπηρετήσεων», που υποβαθμίζει τους θεσμούς και προκαλεί εύλογα και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον σκοπό της΄΄.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων