Οικονομική βοήθεια €70.000 στις οικογένειες των θυμάτων που δολοφονήθηκαν από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οικονομική βοήθεια €70.000 στις οικογένειες των θυμάτων που δολοφονήθηκαν από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά

Όπως ανακοινώθηκε στις 20 Ιουνίου 2019, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηωιάννου πρόσφερε οικονομική βοήθεια €70.000 στους πιο κοντινούς συγγενείς των πέντε αλλοδαπών γυναικών και των δυο ανήλικων κοριτσιών που δολοφονήθηκαν από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά.
Φιλανθρωπικό Iδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου:

Οικονομική βοήθεια €50.000 στις οικογένειες
των πεντε από τα επτα θύματα του Νίκου Μεταξά

Αναζητούνται τα στοιχεία των οικογενειών των δυο άλλων θυμάτων

Οικονομική στήριξη €20.000 και στα δυο παιδιά του Νίκου Μεταξά

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2019

Όπως ανακοινώθηκε στις 20 Ιουνίου 2019, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηωιάννου πρόσφερε οικονομική βοήθεια €70.000 στους πιο κοντινούς συγγενείς των πέντε αλλοδαπών γυναικών και των δυο ανήλικων κοριτσιών που δολοφονήθηκαν από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά. Το ποσό των €10.000 έχει ήδη καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών των πέντε θυμάτων που υπέβαλαν αίτηση για οικονομική στήριξη. Συγκεκριμένα, στους συγγενείς της Marie Rose Turbicio Infante και της κόρης της Siera Graze Seucaliuc από τις Φιλιππίνες, της Livia Bunea και της κόρης της Elena Bunea από τη Ρουμανία και της Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Αναφορικά με τις δυο άλλες οικογένειες των θυμάτων, δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής τα στοιχεία τους, για να εξασφαλίσουν την οικονομική στήριξη. Για το λόγο αυτό το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου παροτρύνει το κοινό και τις αρχές να βοηθήσουν μέσω των ΜΜΕ στην προσπάθεια επικοινωνίας, ώστε να λάβουν το μήνυμα οι συγγενείς της Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες και της Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ και να τους καταβληθεί η οικονομική βοήθεια των €10.000.

Όσον αφορά τη διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος στην Κύπρο κ. Μάριο Μισιρλή Marios.Missirlis@stelios.com, αποστέλλοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη συγγένεια με τις θανούσες, στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και τον Τραπεζικό Λογαριασμό (με IBAN), το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκλονισμένος από τις τελευταίες εξελίξεις και τις πτυχές της τραγικής αυτής υπόθεσης, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά και τα δύο παιδιά του Νίκου Μεταξά, τον οκτάχρονο γιο του και την εξάχρονη κόρη του με το ποσό των 10.000 ευρώ στον καθένα για την εκπαίδευση τους. Οι δωρεές έχουν παραχωρηθεί στα παιδιά μέσω της μητέρας τους, η οποία έχει ευχαριστήσει το ίδρυμα για τη βοήθεια.

Ο Sir Στέλιος δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που κατορθώσαμε να προσφέρουμε στήριξη στις οικογένειες που υποφέρουν από αυτό το τραγικό συμβάν. Γνωρίζω ότι τα χρήματα δεν θα απαλύνουν τον πόνο τους, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουν να καλύψουν μερικές από τις άμεσες βασικές οικονομικές τους ανάγκες».





Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα μετά την επέτειο των περσινών φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, που κόστισαν τη ζωή σε 102 άτομα. Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου προσέφερε τότε παρόμοια δωρεά στους συγγενείς των θυμάτων, με τη συμμετοχή των οικογενειών να ανέρχεται στο 99%. Το συνολικό ποσό που προσφέρθηκε στους συγγενείς των θανόντων ανήλθε σε 505.000€.


ΤΕΛΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε:
κ. Ρία Ψούχλα, V+O COMMUNICATION, τηλ. 210 72 49 000, 6936 750 457, e-mail: rp@vando.gr


Λίγα Λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation

Στόχος του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation είναι η υποστήριξη μιας σειράς από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κυρίως σε χώρες όπου έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί ο ιδρυτής του, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Μονακό. Το ίδρυμα προσφέρει στην κοινωνία με τους ακόλουθους τρόπους:

1.              Βοηθά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζει δυσμενείς οικονομικές συνθήκες σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω τις πρωτοβουλίας «Φαγητό από Καρδιάς». Το πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε το 2013, προσφέρει κάθε εργάσιμη ημέρα -χωρίς καμία διάκριση- σνακ σε ανθρώπους που εγγράφονται στο πρόγραμμα και προσέρχονται στα Κέντρα Διανομής. Κατά μέσο όρο, υπολογίζεται ότι προσφέρεται φαγητό σε 200.000 άτομα το μήνα.

2.              Προωθεί την ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει πολλά δικοινοτικά βραβεία σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Σε κάθε νικητήρια ομάδα απονέμεται χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε €3.250.000.
Προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με ποικίλα αίτια – με έμφαση σε ιδρύματα που εδρεύουν στις τέσσερις χώρες που αναφέρονται παραπάνω. Σε περίπτωση σοβαρών καταστροφών, το Ίδρυμα προσφέρει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το ίδρυμα προσέφερε €505.000 στους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής.

3.              Υποστηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία, προσφέροντας χρηματικά έπαθλα και ενθαρρύνοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη κοινότητα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βραβείο λειτουργεί σε συνεργασία με το Leonard Cheshire, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη βοήθεια των Ατόμων με Αναπηρία. Τα βραβεία απονέμονται σε άτομα με αναπηρία που έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση.

4.              Χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει και ο ιδρυτής του Stelios Philanthropic Foundation, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, (Γυμνάσιο Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο).




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων