Πώς η κυβέρνηση θα προωθήσει το τέλος του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πώς η κυβέρνηση θα προωθήσει το τέλος του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους

Το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας προβλέπει την άμεση διεξαγωγή καμπάνιας για την συνειδητή υπακοή των πολιτών στο νόμο αλλά και κίνητρα στις επιχειρήσεις για την εφαρμογή του σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς

Το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας προβλέπει την άμεση διεξαγωγή καμπάνιας για την συνειδητή υπακοή των πολιτών στο νόμο αλλά και κίνητρα στις επιχειρήσεις για την εφαρμογή του σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς

Τσιγάρο σε δημόσιο χώρο, τέλος! 

Μια απαγόρευση που έχει συζητηθεί, έχει ακουστεί αλλά δεν έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια....Αυτήν τη φορά, η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο το πλάνο που θα φέρει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους και κλειστούς χώρους.

Το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας προβλέπει την άμεση διεξαγωγή καμπάνιας  για την συνειδητή υπακοή των πολιτών στο νόμο αλλά και κίνητρα στις επιχειρήσεις για την εφαρμογή του σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς.

Παράλληλα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται η ενίσχυση του ελεγκτικού πλαισίου με αστυνομικούς και ελεγκτές δημοσιάς Υγείας.

Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται από τους αστυνομικούς που κάνουν λόγο για επιπρόσθετες υποχρεώσεις και κίνδυνο να χαθεί η ουσία του έργου τους που είναι η αστυνόμευση κι ασφάλεια των πολιτών.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου ωστόσο τονίζουν τονίζουν ότι οι έλεγχοι πρέπει να ενισχυθούν για να  υπάρξει επιτέλους αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, επιστήμονες επισημαίνουν ότι το παθητικό κάπνισμα ισούται με εκτεταμένη μορφή βίας, επισημαίνοντας πως από την πρακτική του παθητικού καπνίσματος σύμφωνα με τον ΠΟΥ πάντοτε πεθαίνουν περίπου 250.000 παιδιά τον χρόνο.

Πηγή: http://www.skai.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων